Bon Parfumeur – Parfum 401 en Geurkaars

Bon Parfumeur – Parfum 401 en Geurkaars 04 mocht ik uittesten. Daar ik altijd heel blij word van een goed parfum of geurkaars. Was ik natuurlijk meteen enthousiast om dit uit te proberen. Lees snel meer erover:

Bon Parfumeur

Bon Parfumeur is een #Frans parfumhuis opgericht in 2016 door Ludovic Bonneton. Het parfumhuis heette eerst Bonneton en later werd dit Bon Parfumeur. Het is ontstaan uit de wens om de prachtige parfumerie van weleer en de artistieke parfumerie op een resoluut eigentijdse en creatieve manier nieuw leven in te blazen. Tegenwoordig biedt Bon Parfumeur een assortiment van 27 Eau de Parfums aan, gemaakt door elf getalenteerde Franse parfumeurs. Plus hun 4 mooie geurkaarsen.

Candle 04

Oeee deze candle werd deze maand gelanceerd. Nummer 04 in de nieuwe reeks. De geuren welke erin verwerkt zijn:
gerookte zwarte thee, bijvoet, berken.
Tja ten eerste vind ik het echt een mannengeur. Mijn man vond hem meteen lekker en ik moest er echt aan wennen. Die limited edition kaars is wel echt super mooi. Hij is 300 gram dus echt flink. Maar helaas heeft het wel een iets hoger prijskaartje van €200,-. Maar dan heb je wel een speciaal cadeau. Leuk misschien voor je partners verjaardag/vaderdag?!

Degene die ik ontvangen heb, is 180 gram wat goed is voor 50 uur brand plezier. Het ruikt een beetje als ik eerlijk moet zijn naar verbrand hout/bladeren Dit zou de thee moeten zijn. Tevens ruik ik het leer van de berken. Het is een aparte geur welke ik nog nooit geroken heb. Voor mij helaas te mannelijk. Maar ik vind de geurcombinatie heel bijzonder.

Graag leg ik je de ingrediënten verder uit. Hierdoor snap je waarom het zo bijzonder is.

Bijvoet

Bijvoet had ik nog nooit van gehoord. De geur van bijvoet wordt omschreven als kamferachtig, fris, kruidachtig en bitter. Deze kleine plant, gewonnen door distillatie, behoort tot de aromatische familie. De aromatische accenten doen soms denken aan de meer kruidige facetten van cannabis en vormen een prachtige combinatie met deze tonen.
Toen ik het plantje zag dacht ik meteen hey onkruid in de tuin. Maar jammer genoeg weet ik nog steeds niet hoe het ruikt. De frisheid vind ik niet terug

Berken

Berkenteerolie wordt verkregen door langzame destructieve destillatie van het hout. Deze moleculen zijn erg zwaar, hebben een krachtige geur en stabiliseren de andere ingrediënten. Berkenhout voegt diepte en warme, zoete en leerachtige facetten toe. Het is erg handig voor het maken van noten van natuurlijk leer.
Dit ruik ik wel heel goed gemengd met de thee. Het ziet er erg complex uit.

Eau de Parfum 401

Na heel lang nadenken welke geur ik nou moest nemen (want ik vond ze allemaal interessant uiteraard). Had ik eindelijk een top drie. Te weten: 101, 003 en 401. Uiteindelijk omdat we helaas nog in het winterseizoen zaten. Heb ik gekozen voor de 401 eau de parfum. Hij is inderdaad ideaal nu voor de winter. Het is een volle geur. Misschien ruik je er drank in, vanille, kruiden, houtnoten het kan allemaal en toch is hij heel zacht en hij blijft toch lang op de huid hangen. Ik ben dol op zo’n geuren in de winter/herfst maanden. Omdat ik vind dat je geur dan wel iets uitbundiger mag zijn.

Hij laat me een beetje aan vanilla diorama denken van Dior. Maar dan minder scherp en houterig. Voor mij is het hierdoor een ideale geur. Vooral omdat je zoveel in de geur kunt ontdekken en hierdoor ook nooit saai wordt. De parfum is verkrijgbaar in 2 maten 30 ml voor €39,95 en 100 ml voor €83,-

Tot slot

Natuurlijk kun je me niet blijer maken dan met een parfum. Kan dan ook niet wachten om meerdere geuren uit te proberen. De geuren zijn oa verkrijgbaar bij de Bijenkorf en Lookfantastic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *