OPUS15 – Happy Holidays

OPUS15 – Happy Holidays. The festive season is officieel geopend! Ook al vieren we het dit jaar en petit comité, de pret hoeft er niet minder om te zijn. En de kater soms ook niet ;). Met plezier tippen we twee paddenstoelen powerhouses die de perfecte support bieden in deze drukke tijd. Zodat je gezond de feestdagen doorkomt. Lees snel meer erover.

OPUS15

De Amsterdamse ondernemer Anne Bas heeft, nadat ze afscheid nam van haar eerste bedrijf Arch & Hook, niet stilgezeten. Mede ‘dankzij’ de lockdown (wereldreis on hold) kwam de ontwikkeling van Opus(15) in een stroomversnelling. Met Arch & Hook maakte Bas de fashion industry een stuk bewuster en duurzamer. Haar nieuwste missie draait ook om bewustwording, maar dan op health gebied. Met Opus(15) wil Anne Bas mensen attent maken op alternatieven voor synthetische supplementen. Gebaseerd op eeuwenoude kennis, niet alleen uit de TCM (Traditional Chinese medicine) maar ook dichterbij huis. Vooral in Noord-Europa was de kracht van paddenstoelen eeuwen geleden al bekend en geliefd.

Turkey Tail ‘Elfenbankje’ (immuun booster)

Al tijdens de Ming-dynastie werd er geschreven over deze paddenstoel. Wereldwijd wordt er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de health benefits ervan. Turkey Tail bevat hoge dosering polysachariden waaronder beta-glucanen, krestinen (PSK) en peptiden. Turkey Tail ondersteunt een gezonde lifestyle en kan deze op verschillende manieren versterken. Bijvoorbeeld voor een antivirale werking, ter ondersteuning van de spijsvertering en als immuun booster.

Acuut: the morning after the night before…sta je op met het spijtige gevoel van een drankje te veel?
Neem direct een groot glas water met daarin 1 pipet Turkey Tail van Opus (15). De sterke antioxidante werking draagt bij aan het herstel en helpt je een stuk beter te voelen. Neem een paar uur later gerust nog een dosis.

Langere termijn:
Koortsuitslag – is het ieder jaar rond deze tijd raak? Stress, ongezonde lifestyle, extreme temperaturen zijn allerlei elementen die de vorming van koortsuitslag bevorderen. Voeg Turkey Tail toe aan je dieet (1 x per dag 1 pipet bij de ontbijt) en profiteer van antivirale werking van deze geniale paddenstoel.
Aften – te veel lekkers, te weinig vitamines? Aften liggen op de loer. Ook hierbij is Turkey Tail het supplement om de weerstand te ondersteunen en daarmee de vorming van die onprettige blaasjes in je mond te voorkomen.

Chaga ‘Berkenweerschijnzwam’ (detox)

Chaga, Oude Noord-Europese en Russische geschriften uit de 13e eeuw noemen deze zwam al als hulpmiddel bij ziektes. Ook Canadese inheemse volkeren gebruiken chaga bij pijn, infecties en voor immuniteit. De tinctuur is rijk aan mineralen (koper, zink, mangaan), antioxidanten, vitamine B-complex, diverse aminozuren en polysachariden. Chaga ondersteunt een gezonde lifestyle en kan deze op verschillende manieren versterken. Bijvoorbeeld als stimulans voor de spijsvertering, anti-schimmel (zoals candida) en hulp bij de afvoer van toxines.

Acuut: zo veel afgeweken van je gebruikelijke menu dat de spijsvertering blokkeert? Een koffie OD of greep in het medicijnkastje is een optie. Maar nature’s pharmacy heeft ook oplossingen. Bijvoorbeeld Chaga. Neem 2 pipetten in een glas water op de nuchtere maag als stimulans van de spijsvertering.

Langere termijn:
Ondersteuning detox proces – na de feestdagen weer in het gareel en je lichaam een welverdiende reset geven? Een gezonde lifestyle (dry January, sapkuur, no meat, no sugar, no junkfood) kan altijd beter. Chaga ondersteunt en versterkt het ontgiftingsproces zodat je lichaam zich sneller ontdoet van de belastende stoffen die zich afgelopen maanden hebben opgebouwd.
Het duurt nog even totdat de natuur een handje helpt met je immuunsysteem, pas in de late lente merken we dat. Tot dan biedt Chaga (mineralen, antioxidanten, B-complex) support voor een gezond immuunsysteem.

Tot Slot

Deze tips zijn echt super handig. Ik heb de Lion’s mane al eens mogen uitproberen en dat beviel meer dan prima. Van deze twee lijkt de CHAGA het beste bij me te passen want tijdens de feestdagen zijn mijn darmen altijd van streek. Dus een steuntje in de rug kan nooit kwaad! Voor welke zou jij gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *