Urtekram Soothing Lavender, voor een heerlijk ontspannend douche ritueel.

Nadat ik al de Wild Lemon Grass heb mogen uittesten. Nieuw gelanceerd, met mijn favoriete geur, de “soothing lavender” lijn. Wat vind ik ervan vind? Lees snel verder..

Wie is Urtekram?
Urtekram werd in 1972 opgericht in een kleine winkel in Kopenhagen, waar de compassie voor het milieu en de gemeenschap sterk groeide. Tegenwoordig vindt je de producten in Scandinavië en Europa, maar ook in verschillende uithoeken van de wereld. De productie is gevestigd in het schilderachtige Mariager in Jutland, Denemarken. Hier produceren ze biologische voedingsmiddelen in de categorieën bewerkte voeding en diepvriesproducten, verzorgingsproducten en producten bedoeld voor mensen met allergieën, waaronder lactose- en glutenvrije producten.

Wat heb ik gekregen?
Van Urtekram heb ik gekregen uit de “blown away” serie in de geur Wild Lemon Grass:
Shower gel; een tube met een inhoud van 200ml, deze kost €6,99
Bodyscrub; een tube met een inhoud van 150ml deze kost €7,99
Bodylotion; een fles met pompje met een inhoud van 245 ml deze kost €9,99
Bodyoil: een flesje met pompje met een inhoud van 100ml deze kost €12,49

Van deze lijn is ook nog een Handwash, handcream, Soapbar, shampoo en conditioner verkrijgbaar.

Dit is een nieuwe lijn van Urtekram en deze producten zijn vegan en 99% natuurlijk. Alle verpakkingen van Urtekram Nordic Beauty zijn plantaardig. Ze worden gemaakt van suikerrietafval, zonder de voedselproductie te belasten. Productie van suikerriet draagt bij aan het verlagen van de CO2 uitstoot. Elke ton suikerriet absorbeert twee ton CO2 uitstoot. Daarom noemen wij dit het reverse greenhouse effect.

Wat vind ik van deze lijn?
Zelf ben ik echt dol op lavendel en was dus heel erg blij om deze te mogen uittesten. Lavendel is heel rustgevend en zeker een goede afsluiter van de dag, voor je gaat slapen.
Mijn nieuwe Urtekram favoriet is de Bodyoil. Op een of andere manier kom ik daar altijd op uit en ben heel blij dat dit dan ook in het pakket zat. Je hebt er niet veel van nodig en heeft een hele zachte geur. Als je een hele droge huid hebt, mix hem eens met de bodylotion. De geur wordt hierdoor wat krachtiger. Maar ideaal om eens te gebruiken als bodymasker zo. De bodylotion trekt snel in de huid en hier word ik dan ook heel blij van. Deze gebruik ik dan meestal ’s ochtends.
De bodyscrub doe ik zelf droog aanbrengen, dan scrubt hij het beste. Maar natuurlijk op een natte huid werkt het ook perfect. Alleen droog is het wat intensiever omdat het een hele zachte scrub is. Om het doucheplezier compleet te makenspoel ik het dan af met de douchgel. Zo samen krijg je een heerlijke ontspannende avondgeur die zeker de moeite waard is om te proberen. Ik zal hem dan ook zeer zeker vaker zelf bestellen.

Waar is het verkrijgbaar?
Urtekram is onder andere verkrijgbaar bij Holland & Barret, Notino, Eco-verde en Nice Beauty

Deze producten heb ik ontvangen voor een eerlijke review! Meningen zijn altijd mijn eigen!

Een gedachte over “Urtekram Soothing Lavender, voor een heerlijk ontspannend douche ritueel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *