JULIETTE HAS A GUN – VANILLA VIBES

Een nieuwe toevoeging aan mijn parfum collectie. Het is zomertijd en daar horen natuurlijk ook bijbehorende geuren bij. Lees snel wat ik ervan vind.

Wie is Juliette Has a Gun?

Geïnitieerd in de mode door zijn overgrootmoeder Nina en in de parfumerie door zijn grootvader Robert (maker van de beroemde “L’air du temps”), is Romano sinds zijn kindertijd omringd door mode en creatie. Dankbaar voor zijn familie-erfgoed, wilde Romano Ricci ook bewijzen dat hij alleen kon slagen en zijn eigen universum kon uitdrukken. Hij ging 4 jaar bij de parfumeriewereld in de leer, leerde bij de grootsten, en haalde toen Francis Kurkdjian, de meester van de parfumerie, over om met hem samen te werken.
Hij lanceerde “Juliette has a Gun” in december 2006, een origineel merk gewijd aan vrouwen, bereid om een ​​nieuw soort elegantie te openen in de niche-parfumeriewereld. Metafoor voor het parfum, het verleidingswapen of de eenvoudige accessoire van bluf, de “Gun” symboliseert in wezen de bevrijding van vrouwen tegenover mannen… en soms met een nasmaak van wraak… De creatieve Romano Ricci runt het “Maison Juliette has a Gun” persoonlijk en creëert zelf de producten en geuren.

Hoe wordt Vanilla Vibes omschreven?

Vanilla Vibes wordt omschreven als een oriëntaalse unisex geur en werd uitgebracht in 2019. Topnoot is zout, hartnoten zijn vanille extract en orchidee en basisnoten zijn sandelhout, tonkaboon, muskus en benzoine. Het wordt omschreven als een zomerse geur.

Wat vind ik van de Vanilla Vibes?

Heel eerlijk zolang ken ik het merk niet. Na dit eerst uitgeprobeerd te hebben bij de Bijenkorf, was ik meteen enthousiast over deze geur. Maar zoals wel vaker twijfel ik dan weer om hem meteen te kopen want ik heb al zoveel …..
Echter bij Superwinkel was deze in de aanbieding voor 78,95 voor 100 ml en deze aanbieding wist ik dus weer eens niet te weerstaan.
Anyway, het liet me een beetje denken aan Beach Walk van Maison Margiela en dat is altijd goed. Laten we eens beginnen met het uiterlijk van deze fles. Die is stunning right?! het laat me denken aan zee met strand en zo ruikt het ook. Zucht, als je niet op vakantie bent even een wegdroom momentje naar zon, zee en strand…. Echt oriëntaals vind ik hem niet. Het is een hele draagbare geur, welke de meeste mensen wel zullen passen.
Heb ik ook nog een kritische nootje. Helaas wel, ik vind dat je hem niet de hele dag ruikt. Je moet echt bijsprayen. Echter het is een eau de toilette en dan heb je dat wel vaker. Geen man overboord, in de avond heb je dan weer een mooie basis om daar weer een andere geur overheen te sprayen. Welcome to the layering van parfums.

Tot slot…

Uiteraard staan er ook van dit merk nog geuren op mijn wishlist. Te weten: Lady Veagance, mmmm, sunny side up en not a parfume. Ken jij Juliette has a Gun en welke geur zou jij willen proberen?
De geur is verkrijgbaar bij oa Superwinkel en de Bijenkorf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.