CHRISTIAN DIOR – Vanilla Diorama – blind buy.

La Collection Privée Christian Dior in de geur van Vanilla Diorama. Ik kocht deze fles blind. Zeer spannend! Uiteraard heb ik meerdere Dior geuren en schreef ik er al eens vaker een blog over. Nieuwsgierig naar wat ik hiervan vind? Lees snel verder!

Allereerst wie is Christian Dior?

Christian Dior werd geboren op 21 januari 1905, in Granville, Normandië. Hij verhuisde met zijn ouders naar Parijs, waar hij later Politieke Wetenschappen studeerde aan de prestigieuze Sciences Po. Hij interesseerde zich voor architectuur, en schetste in zijn vrije tijd onder meer kleding. Die ontwerpen werden zo goed bevonden dat hij ze verkocht aan couturehuizen en hij illustreerde de modebijlage van Le Figaro. Dit talent leidde ertoe dat hij in 1938 als ontwerper werd aangenomen bij Robert Piguet. In 1941 stapte hij over naar Lucien Lelong. Marcel Boussac, een textiel-tycoon, besloot vijf jaar later om Diors modehuis te financieren, en kocht een huis aan de Avenue Montaigne in Parijs, waar Dior nu nog altijd zijn thuisbasis heeft.

In 1947 lanceerde Dior zijn eerste collectie voor de lente/zomer, die al snel bekendstond als de ‘New Look’: uiterst smalle tailles met uitlopende rokken. Dior is door “La Chambre Syndicale de la Haute Couture” als haute couture modehuis erkend.
Naast haute couture ontwierp Dior ook sieraden. Dior stierf onverwachts in 1957, tijdens een vakantie in Italië. De exacte doodsoorzaak blijft onduidelijk.

File:Dior Logo.svg - Wikimedia Commons

Hoe beschrijft men de Vanilla Diorama?

De Vanilla Diorama geur is een eerbetoon aan Diorama Gourmand, één van de geliefde desserts van Christian Dior. Het beroemde restaurant in Parijs – Maxim’s – heeft dit dessert speciaal voor de couturier gecreëerd. Een mysterieus dessert waarvan geen beeld of gedetailleerde beschrijving bestaat. De Vanilla Diorama geur ontleent haar naam aan deze intrigerende en zoete creatie.

KARAKTER
De Vanilla Diorama geur is warm, rond en weelderig en doet denken aan de nobele geur van vanille uit Madagaskar. Het is een weergave van perfecte vanille. Het warme, intense geurspoor met accenten van rum en patchoeli wordt gecontrasteerd door frisse citrusachtige noten en wordt benadrukt door een vollere noot van cacao.

ONDERSCHEIDEND KENMERK
Zeldzaam en kostbaar vanille is één van de meest waardevolle ingrediënten van de haute parfumerie. Bourbon-vanille uit Madagaskar wordt zorgvuldig geselecteerd vanwege haar kracht en nobele kwaliteiten met accenten van hout en amber en vormt één van de kerningrediënten van François Demachy’s creatie. Voor de Vanilla Diorama geur heeft de Dior Parfumeur-Créateur deze begeerde schat als een waardevol juweel vormgegeven.

Wat vind ik ervan?

Christian Dior, naast Chanel, Hermes en YSL een van mijn favoriete merken. Vaak wil ik van hun merken alleen de boutique geuren. Geuren die niet door iedereen gedragen wordt. De Vanilla Diorama is de laatste toevoeging in hun collectie. Echter is deze alleen online te verkrijgen. Er stond me dus niets anders te doen dan deze blind te kopen ;).

Om eerlijk te zijn is het totaal geen geur voor mij. Ik ben dol op Vanille maar die moet ik best goed zoeken. Waar ik aan denk zijn dingen zoals: Gluhwein, haardvuur, rum en nog van die winterse dingen. Erg grappig om zoiets te ruiken midden in de zomer (welke zomer?). Echter door de slechte zomer heb ik dus al helemaal geen zin in wintergeuren.

Mijn man vond daarentegen de geur wel heel lekker. Waarschijnlijk is dat denk ik ook meer de doelgroep mannen. Al zal ik vrouwen hier zeker niet in uitvlakken. Echter de geur is het totaal niet voor mij. Hij beland in mijn mans kast of ik maak er decants van, om uit te delen. Zo is iedereen behalve ikzelf happy. Maar ach. Ik koop snel weer een nieuwe geur. Wat zal het zijn 🙂

Tot slot

Zoals al vermeldt is deze geur alleen te verkrijgen online. Ook niet in de boutiques! De geur is verkrijgbaar in 40ml (€98,-), 125 ml (€220,-) en 250ml (€315,-)

2 gedachten over “CHRISTIAN DIOR – Vanilla Diorama – blind buy.

  1. Hi, moest lachen om je review haha.
    “Hij beland in mijn mans kast of ik maak er decants van, om uit te delen. Zo is iedereen behalve ikzelf happy.”
    Ik zit op internet rond te neuzen hoe ik deze geur kan uitproberen, handig deze geur 😄

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *