Houbigant – Quelques Fleurs L’Original Eau de Parfum

Houbigant Quelques Fleurs L’Original, de geur die lady Diana droeg op haar huwelijk met prins Charles. Ik mocht hem uittesten en neem jullie graag mee op deze geurbeleving.

Wie is Houbigant?

Het Huis van Houbigant, dat sinds 1775 actief is, is het enige geurhuis dat gedurende vier eeuwen geschiedenis heeft bestaan.
Door deze eeuwen heen hebben de parfumeurs van het Huis Houbigant baanbrekende ontdekkingen gedaan. In de formulering van parfums die voor altijd een revolutie teweeg hebben gebracht. Waarop parfums worden geconstrueerd. Het is niet overdreven om te zeggen dat, zonder het Huis van Houbigant, de moderne parfumerie zoals we die nu kennen niet zou bestaan. Het begon allemaal met slechts een mand met bloemen.
Sinds 2005 valt Houbigant onder de Perris Monte Carlo groep.

Houbigant Parfum | Official Store

Hoe wordt de geur Quelques Fleurs L’Original omschreven?

Quelques Fleurs L’original van Houbigant Paris is een waar bloemenboeket. Het is een melange van zachte, sensuele bloemen. Voor één flacon Quelques Fleurs Eau de Parfum zijn meer dan 250 verschillende grondstoffen nodig, en meer dan 15.000 bloemen.
Daarom is het een onvergelijkbare mix van etherische, ambrozijnen, wulpse bloemen en vruchten zoals:
citrus, roos, jasmijn, lelietjes-van-dalen, ceder, iris en tonkabonen.
Een eerbetoon aan het revolutionaire, prestigieuze, multi-bloemige boeket, welke in 1912 in wereldpremière ging.

Wat vind ik ervan?

De Quelques Fleurs L’Original is een klassieke geur maar toch ook weer heel modern. Omdat het zoveel verschillende bloemen in zich heeft. Ruik je steeds iets anders. Het is een hele draagbare geur en dat had ik niet verwacht. Een niet vergelijkbare geur en dat vind ik zo fijn. Toch bijzonder dat Lady Di dit droeg op dr trouwdag. In eerste instantie denk je een geur uit 1912 hoe kan dat nu nog trendy zijn?! Dus toch! Omdat het gewoon een niet overheersende geur is welke steeds blijft verbazen. De geur is dus zo mooi opgebouwd, dat je niet anders kan dan happy worden. Maar het allerfijnste is dat de geur lang blijft hangen. Het me een luxe gevoel geeft. Zo en dan hebben we het niet eens gehad over de prachtige fles…. Wat is hij mooi en je hebt ook nog een prachtig bolletje hiervan.

Tot Slot

De geur kost voor 100 ml ongeveer €150,-, naast de geur variaties ,is er ook een bodylotion en douchegel te verkrijgen. De geur kun je kopen bij o.a. Douglas, BeautyX en perfumelounge. Neem anders een kijkje op de website van Prestige Cosmetics Benelux. Hier vindt je alle verkooppunten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *