Dr Hauschka – 30 dagen challenge

Dr Hauschka – 30 dagen challenge, hieraan deed ik graag mee. Natuurlijke skincare, ik houd er erg van. Lees snel mee wat ik er nu precies van vind.

Wie is Dr Hauschka?

Ze zijn niet standaard. Onze huid verzorgt en vernieuwt zichzelf op eigen kracht. Cosmetica kan en mag deze taak niet overnemen. Het concept van Dr. Hauschka wil reinigen, versterken en verzorgen in het natuurlijke dag- en nachtritme van je huid.
De vetvrije nachtverzorging hoort daar bij. Als de mens tot rust komt, begint een periode van herstel. De huid moet dan vrij kunnen ademen. Onder een vette laag gaat dat niet. En toch staan ze met hun aanbevelingen vrij alleen, waardoor ze maar half zo veel crèmes kunnen verkopen als anderen. Doe voor je begint te kopen eens de huidbeeld test! Deze klopte bij mijn precies.

Wat heb ik mogen ontvangen?

Van dr Hauschka kreeg ik een pakket om 30 dagen uit te proberen wat ik ervan vind. Deze producten kunnen allemaal gebruikt worden voor een normale tot droge huid:
Reinigingsmelk 145 ml €25,95
Reinigingscreme 50 ml €15,50
Gezichtslotion 100 ml €26,50
Kweepeercrème 30 ml €24,50
Nachtserum 20 ml €29,95

Reinigen Stap 1

Reinigingsmelk:

Deze reinigingsmelk zit in een handige pompflacon. Ik vind de melk heel fijn ruiken. De substantie is echt een melk niet dik of vet. Hij wast mijn foundation en verdere make-up heel goed eraf. Zonder mijn huid uit te drogen. Deze melk is voor elk huidtype geschikt en wist je dat mannen dit ook gebruikten als scheergel?!

Reinigingscreme

Dit is mijn nieuwe favoriet qua reiniging. Het is mijn tweede stap en deze ruikt heel natuurlijk een beetje naar dropjes. De substantie is bruin en deze moet je een beetje nat maken en wrijf het in je handen. Daarna kun je het uitsmeren over je gezicht in ronde cirkels. Mocht er nog make-up opzitten dan is deze nu wel weg. Een schone huid is zo fijn en dat is de beste basis om aan het volgende te beginnen.

Stap 2 Versterken

Gezichtslotion

De gezichtslotion is met stip mijn favoriet. Hij ruikt heel natuurlijk, maar ook een beetje naar alcohol. Ik gebruik meestal 5 pompjes in mijn schone handen en verdeel dat over mijn gezicht en nek. Wel laat ik het niet opdrogen maar vermeng ik het met de dag- nachtcrème. Zo vermengd het, het beste met elkaar. En smeer je de creme het allerbeste uit. Echt een goeie boost. Je kunt hem ook gedurende de dag als verfrissing gebruiken en als fixing spray voor je make-up. Je kunt deze sowieso voor de dag en nacht gebruiken.

Stap 3 verzorgen

Kweepeer crème

De Kweepeer creme, je had me op het begin niet moeten vragen hoe ik het uitsprak. Want ik heb er van alles van gemaakt. Te grappig. Maar hieruit blijkt wel dat ik de Kweepeer niet kende. Het wilde in ieder geval niet in mijn hersenpan. Welnu de creme zelf is fijn echter vind ik ondanks de tonic in combinatie met deze creme. Is het net iets te weinig voor mijn huid. Hij wordt licht trekkerig. Voor mij helaas daarom geen winnaar.

Nachtserum

Doordat het nachtserum heet en dit eigenlijk voldoende moet zijn om de nacht door te komen. Kon ik het niet laten om dit serum eerst te gebruiken en dan mijn nachtcrème. Dit is dan wel een hele goede combinatie. Mijn huid voelt dan erg verzorgd aan. De substantie is doorzichtig en is binnen no time ingetrokken. Al met al een heel fijn serum.

Tot Slot

Al met al zijn de producten heel fijn. Ik was licht sceptisch omdat ik het vroeger nooit zo fijn vond. Als ik een nadeel moet noemen is het, dat het me verbaasde, dat het tweede ingredient alcohol is. Mijn huid reageert er goed op
Ook vind ik de producten heel betaalbaar.

De producten zijn te verkrijgen bij dr Hauschka, Douglas, ici Paris xl en velen andere.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *