Herfstgeuren – mijn favorieten

Herfstgeuren – mijn favorieten, uit mijn parfumcollectie. Het weer veranderd en zo ook mijn geurbelevingen. Geuren die je in de zomer veel te zwaar vind komen nu juist tot leven. Lees snel verder.

Welke geuren zijn mijn favoriet?

@chanel Sycomore
@diorbeauty Gris Dior
@perrismontecarlo Lavande Romaine
@penhaligons_london Brilliantly British
@jomalonelondon English pear & freesia
@hermes Cedre Sambac
@houbigant_paris Quelques Fleurs l’Original

Oude bekenden..

Natuurlijk heb ik over een aantal parfums al geschreven, deze zul je ook vaker zien terugkomen. De Houbigant Quelques Fleurs l’Original, de Perris Lavande Romain en de Dior Gris hierover heb ik al eens over geschreven. Deze blijven altijd mijn favorieten. De Gris vind ik altijd lekker maar komt tot bloei in de herfst vind ik. De houbigant is zo lief, die kan vind ik altijd wel net zoals de Perris Lavande Romaine. Ik word zo blij van de geuren. Die wissel ik graag met ellkaar af

Nieuw merk

Voor mij een heel nieuw merk dit jaar was de Penhaligons, ik kwam er iets te laat achter dat ik Brilliantly British geweldig vond. Want ik heb stad en land afgebeld om deze fles te bemachtigen. Maar hij is zo heerlijk chauvinistisch en bovenal de toffee geur met lavendel. Zo’n geweldige combinatie. Ik durf bijna niet de geur te gebruiken. Want op is ie ook echt op en dat vind ik vreselijk dus deze zal over vijf jaar nog in de kast staan denk ik.

Jo Malone

Een van de populairste Jo Malone geuren is de English Pear and Freesia. Ik snap dat volkomen. Hij is heerlijk fris en geen poespas. Je kunt hem perfect layeren met andere geuren. Zoals bijna alles van Jo Malone. Deze geur is ook vaak in een limited uitvoering te vinden. Alleen deze heb ik niet. Van deze geurlijn heb je echt een hele lijn. Bodylotion, showergel, Bodycreme, kaarsen, roomspray en ga zo door. Deze geur is het hele jaar draagbaar en een perfect cadeau.

Hermes

Tja zoals jullie wellicht wel geraden hebben, houd ik nogal van boutique geuren die niet overal te koop zijn. Cedre Sambac is een echte herfstgeur en vrij stevig. Maar ik houd er zo van. Hij is unisex maar mijn man mag er niet aankomen ;). Je ruikt het hout duidelijk met een beetje leer vind ikzelf, ook zit er licht een bloem in. Het is zo’n aparte geur. Je houdt ervan of niet. Omdat hij uitgesproken is.

Chanel

Sycomore, dit jaar was dat mijn allereerste grote fles en wat een feest is die fles zeg. Mannen zeggen dat hij voornamelijk naar vetiver ruikt. Maar ik vind de geur zoveel meer. Naarmate de tijd vordert wordt het een steeds betere geur en wordt hij heel zacht. Ook dit is een unisex geur. Hij is dus wel wat steviger. Maar dat zijn bijna alle geuren uit de privee collectie. Het zijn niet de standaard geuren. Het geeft mijn altijd een luxe gevoel.

Tot slot

Mijn parfum verslaving is dit jaar echt extreem geworden. Maar ik word er zo blij van. Ik ben flink wat geuren rijker geworden. Een geur moet bij je humeur, seizoen en gelegenheid passen. Echter ben zuinig met geur opsprayen als je op kraamvisite gaat. Dit is niet zo super goed voor babies en denk ook even aan mummies dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *