Louis Vuitton – Alma PM in Damier Ebene

Deze Louis-Vuitton-Alma-PM kreeg ik voor mijn 30e verjaardag. Daar dat al een geruime tijd geleden is en ik hem denk ik nog geen 5 keer gedragen heb. Dacht ik dit moet anders. Hoe kan het dat ik deze tas zo weinig heb gebruikt, terwijl hij zo prachtig is? Weer een mooi verhaal uit mijn tassencollectie. Lees snel verder

Louis Vuitton

In 1837 kwam de 16-jarige Louis Vuitton, na een voetreis aan in Parijs. Hij ging in de leer om de kunst van op maat gemaakte koffers en dozen te bemachtigen; 17 jaar later, in 1854, richtte hij zijn gelijknamige bagagezaak op aan de 4 Rue Neuve-des-Capucines.

Zijn atelier in Asnières werd in 1859 geopend en is nu nog steeds de meest belangrijke fabrikant van de iconische tassen. De zoon van de oprichter, George Vuitton, ontwierp in 1886 een sluitmechanisme met twee veergespen dat nog steeds wordt gebruikt.

Het familiebedrijf vierde in 1996 het 100-jarige jubileum van het iconische monogram..

Achtergrond Alma Bag

De Alma werd in 1934 gemaakt door Gaston-Louis Vuitton. De Alma was de tweede handtas van Louis Vuitton, na de Speedy. Het gerucht gaat dat de Alma is oorspronkelijk gemaakt voor Gabrielle “Coco” Chanel als een aangepaste bestelling al in 1925. Coco gaf toestemming om de tas later voor het publiek te produceren. Alma is een populaire tas die ook door Jackie Kennedy en vele andere beroemdheden werd gedragen.

Mijn Alma

Mijn Louis-Vuitton-Alma-PM , tja ik heb hem dus jaren in een doos gehad en eigenlijk verdiend ie dat niet. Een tijd geleden kocht ik een LV bagcharm en opeens vond ik de tas een stuk mooier. Nu draag ik hem een stuk vaker. Doordat ik hem kreeg voor mn 30e verjaardag zal ik hem nooit wegdoen. Het is ook een van de classics. Wel heb ik nog steeds spijt dat ik de speedy toen niet heb gekocht. Voor mij blijft de Damier Ebene mijn favoriete canvas. Het monogram is ook heel erg mooi maar omdat hij zo licht is op het begin en het afwachten is hoe die kleurt vind ik dat veel minder leuk.

De Alma is een hele praktische tas waar een toiletzakje je telefoon en grote portemonnee makkelijk in passen. De binnenkant is gemaakt van rood stof. Dat is wel wat kwetsbaarder vind ik voor vlekken maar dat mag de pret niet drukken.

Tot slot

Ik heb in 2013 €925,- euro ervoor betaald. Intussen is hij wel een stukje duurder (lees €1350,-). Maar het is naast de speedy echt wel een musthave!

Zijn er tassen waar jullie een review van zouden willen zien?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *