Afvallen met Bregje – Adams Brot

Afvallen met Bregje – Adams Brot, ik ben dol op de webshop en deze broden moest ik uiteraard ook aan een test onderwerpen. Lees hier er alles over.

Afvallen met Bregje

Bregje verkoopt al sinds 2010 producten die mensen kunnen gebruiken binnen hun dieet die én lekker zijn én een scherpe prijs hebben.
We zijn gespecialiseerd in het Eiwitdieet, Keto dieet, het Koolhydraatarm Dieet en het Atkins dieet. Ook vind ik het fijn dat ze een pre-gastric Bypass producten verkopen. Dit hielp mij echt fantastisch.

Getest

Adams Brot is een mix waarmee je zelf eiwitrijk brood kunt bakken en waar nauwelijks koolhydraten in zitten. Ik kreeg twee zakjes van elk 250 gram om uit te proberen. Het ene zakje was voor licht brood en het ander voor donker.

Koolhydraatarm

Het brood is rijk aan ballaststoffen en proteïnen en er zit maar 1 gram koolhydraten per 100 gram in. Dat is dus écht koolhydraatarm! Maar is het ook lekker? Daar zullen we achter komen. Ik maakte beide broden tegelijkertijd, zodat ik goed kon vergelijken. Wat alvast erg fijn is, is dat je het deeg maar 2 minuten hoeft te kneden. Daar ben je bij een gewoon brood toch gauw tien tot twintig minuten zoet mee. Het blijkt, dat het nog minder dan een minuut duurt voordat het deeg kleverig wordt en je volgens de instructie op de verpakking moet stoppen. Wel jammer, dat op dat moment nog niet alle meel en zaden zijn opgenomen. Aangezien je geen extra water mag toevoegen heb ik dus wat meel moeten weggooien.

Minder zout maar toch hartig

Vervolgens heb ik het deeg voor licht brood in een bakvorm gedaan en het deeg voor donker brood op een met bakpapier beklede bakplaat gelegd om 45 minuten te rijzen op een warme plek. Dat rijzen, daar moet je je niet te veel bij voorstellen. De broodjes groeien maar weinig tijdens het rijzen, de donkere versie wel meer dan de lichte.

Na 40 minuten in de oven komen twee schattige, stevige broodjes tevoorschijn van circa 400 gram. Vervolgens is het ongeduldig wachten tot ze afgekoeld zijn en dan een paar sneetjes afsnijden om te proeven. Ik mis de koolhydraten helemaal niet en zowel het lichte als het donkere brood is vol van smaak. Ondanks dat er minder zout in zit dan in de meeste andere broden, smaakt het toch “hartig”.

Afvallen

Dit product is aan te bevelen voor mensen die weinig koolhydraten willen eten en/of willen afvallen en die toch graag smaakvol brood willen (blijven) eten. Het deeg is klaar in een handomdraai, tijdens het rijzen en bakken heb je er geen omkijken naar.

Adams Brot maakt ook mixen voor andere soorten brood, cake en pizza.

Pluspunten

Afgemeten hoeveelheid voor 1 brood
Klein brood, waardoor alles opgaat terwijl het nog vers is
Nauwelijks koolhydraten (veel minder dan in andere koolhydraatarme broden)
Veel vezels
Lekker veel pitjes
Zonder soja
Goed op smaak
Laag in calorieën
Weinig zout
Kort kneden
Papieren verpakking
Duidelijke instructie voor de bereiding
Ingrediëntenlijst en voedingswaarden op de voorkant van de verpakking
Alle info op de verpakking zowel in Duits, Engels en Nederlands

Minpunten

Rijst weinig en daardoor minder luchtig brood
Bij kneden is deeg snel verzadigd en neemt niet alle meel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *