Blogboot 7 – Slim schoonmaken

Blogboot 7 – Slim schoonmaken, wellicht niet het thema wat mensen bij mij verwachten. Maar toch leerde ik weer nieuwe dingen kennen en dat zorgde weer voor een goede aanschaf. Het is een poosje geleden dat ik meevoer, maar Marguerita van Marstyle had weer mooie merken bij elkaar gezocht. Ik neem je graag mee met de merken welke ik mocht ontdekken. Plus welke aanschaf ik heb gedaan na de blogboot. Lees snel verder.

Starboard boats

Ook deze keer stapten we weer op, op Starboard Boats. Wat is het toch fijn om over de grachten te varen met een elektrische boot onder het genot van een hapje en drankje. Tijdens de tocht zag ik overal tulpen in bloei, mijn favoriete bloem.
Wist je bijvoorbeeld dat je een privé vaart kunt boeken voor bijvoorbeeld een bachelor party en wat denk je van een bbq op de boot. Maar naast dat kun je ook helpen om de grachten schoon te houden met hun clean ups. Helaas is dit nog steeds nodig. Genoeg leuke ideeën voor een toffe activiteit.

Wolf-garten

Hierna kregen we een fijne uitleg over de nieuwe producten van Wolf-garten. Dit merk leerde ik al kennen op een vorige editie van de blogboot. Het merk bestaat al sinds 1930, maar is nu verkocht aan Black en Decker. WOLF-garten heeft nu een systeem waarmee je niet alleen je tuin netjes houdt, maar ook je schuur. Met hun Mutli-Starsysteem heb je maar 1 steel nodig, waaraan je al je tuingereedschap kunt klikken. In totaal zijn er wel 90 verschillende soorten opzetstukken verkrijgbaar. Deze steel is verkrijgbaar in hout en aluminium. Het aluminium maakt de steel lichter en dat kan zeker een voordeel zijn. De tools van WOLF-garten is gericht op ergonomisch werken en daarom zijn de stelen ook in verschillende maten verkrijgbaar. Zo kun je in de tuin werken met rechte rug.

Naast het Mutli-Starsysteem is er nu ook een E-Multi-Starlijn.Veel klusjes in de tuin vragen ook om extra power. Dat kan dus nu de E-Mutli-Starsteel. Deze steel bevat namelijk een accu. Voor deze steel kun je onderdelen kopen zoals een heggenschaar, een trimmer en een hoogtesnoeier. Nieuw in het assortiment zijn een borstel (één voor hout en één voor steen), een voegenborstel en een kantensnijder voor de grasmat. Alle onderdelen zijn los te koop. Zo heb je meteen ook iets voor je wensenlijstje om bij elkaar te sparen.

Sorbo

Sorbo wie kent het niet. Wist je dat Sorbo een afkorting was van absorberen. Sorbo is verkrijgbaar in België, Frankrijk en Verenigd Koningrijk. Sorbo is vernieuwd en we maakten kennis met de bad en keuken schoonmaakproducten. De verpakking is vernieuwd maar het allermooiste vind ik dat ook Sorbo hervulbare flessen schoonmaakmiddel heeft. In de fles vindt je een tablet vul hem met water en je bent good to go. Dit scheelt weer een stuk aan plastic flessen die je hiermee bespaard.

Roomba

Wist je dat de Roomba robotstofzuigers al 20 jaar bestaan? Daarmee hebben ze al een lange weg bewandeld en zich in die tijd ook steeds verder ontwikkeld. Nieuw uitgekomen is de iRobot Roomba Combo i8+, deze lijkt op de voorganger E7, maar heeft nu extra functies. Zo kun je nu kiezen tussen stofzuigen en dweilen of alleen stofzuigen of alleen dweilen. Deze robotstofzuiger en dweilrobot heeft niet alleen 10x zoveel zuigkracht, maar beschikt ook over de intelligentie van iRobot OS dat jouw huis en routines leert kennen. Zo kun je jouw schoonmaakroutines geheel op jouw manier laten uitvoeren.

Via de app of spraakassistent zoals Google, Alexa en Siri kun je op afstand bedienen. Het oplaadstation bevat een extra groot reservoir voor het afval.

Dit is een merk waar ik erg gefascineerd door ben en heb na de uitleg hem aangeschaft. Daar deze roomba i8 speciaal gemaakt is voor huisdieren en met mijn honden en katten geen overbodige luxe. Dus na lang nadenken heb ik hem toch besteld bij onze vrienden van Bol hier was hij nu in de aanbieding voor €649,-. Dat vond ik toch een mooie prijs om hem uit te proberen. Zo heeft de poetsvrouw ook iets minder werk heeft.

Marstyle en haar super toffe goodiebag

Zoals al gezegd heeft Mar van Marstyle altijd de meest toffe goodiebags. Hier zaten de meest leuke bekende en onbekende merken in. De schrobborstel van Wolf-garten gaat zeker gebruikt worden en de sorbo producten staan al in het keukenkastje.

Alka®

Nu had ik zelf nooit gehoord van Spermidine en moest toch even op onderzoek uit, wat het voor je zou doen. Het lijkt me een heel interessant product dus ga het zeker zelf uitproberen. Daar ik een groot Alka fan ben.

Het geheim van de eeuwige jeugd ligt diep verankerd in de cellen. Ons lichaam is van nature in staat zichzelf te ontdoen van afvalstoffen, een reinigingsproces dat autofagie wordt genoemd. Schone en gezonde cellen zijn een belangrijke basis voor een gezond lichaam, maar naarmate we ouder worden neemt de recycling van niet meer functionerende cellen steeds verder af. Onderzoekers ontdekten dat er een lichaamseigen stof is die autofagie kan stimuleren. Spermidine is de naam van deze grote schoonmaker die voorkomt in alle lichaamscellen en in voedingsstoffen als boekweitkiemen, tarwekiemen, gedroogde sojabonen, gerijpte cheddar en paddenstoelen.

Volgens de Alka site draagt het bij ter ondersteuning van een gezond zuur-base evenwicht. Het immuunsusteem en celvernieuwing. Ook zou het goed zijn voor het concentratievermogen. Wat ervoor zorgt dat ik het heel graag wil uitproberen. Naast dat het goed voor de gemoedstoestand en geheugen moet zijn. Ook draagt het bij aan een goede weerstand en helpt het tegen vermoeidheid.
We kregen allemaal een doosje Alka Spermidine Forte en een doosje Alka Spermidine Drinkpoeder (nieuw sinds april 2023) mee naar huis. Genoeg te testen lijkt me

NaturalSenz

In de goodiebag Zaten ook nog 2 boxen met waspoeder van NaturalSenz, een nieuwe eco-vriendelijk waspoeder. Dit waspoeder bestaat voor meer dan 98 procent uit natuurlijke ingrediënten. Dankzij een uitgekiende samenstelling is een wastemperatuur van 20 graden al genoeg voor een stralend was. Dat scheelt in energieverbruik en dus uitstoot van CO2.
Verder bevat NaturalSenz geen water en bestaat uitsluitend uit poeder. Dit bespaart dus water, wat niet vervoerd hoeft te worden met alle voordelen van dien. De recepturen van NaturalSenz zijn vrij van microplastics en het wasmiddel is verpakt in FSC-karton en niet in plastic, wat bijdraagt aan het verminderen van de plastic soep. Een mooie manier om duurzaam te wassen.

Tricel

En als laatste zat er in de goodiebag een goude oude Tricel. Dit is geen nieuwkomer op het gebied van schoonmaken en eigenlijk een product dat iedereen in huis zou moeten hebben. Tricel is een milieuvriendelijk alternatief voor de vele reinigingsmiddelen die je in de supermarkt kunt kopen. Het is mild, milieuvriendelijk en zuinig in gebruik. Je hebt maar een kleine hoeveelheid nodig voor een groots effect. Naast een krachtig en veelzijdig schoonmaakmiddel is soda ook een waterontharder, luchtverfrisser, ontstopper en ontvetter. Maar wist je ook dat het ideaal is om de groene aanslag van je terras en tuinmeubelen mee weg te halen? Dat is toch een klusje dat elk jaar met de voorjaarsschoonmaak gedaan moet worden.

Groene aanslag verdwijnt als sneeuw voor de zon door 2 kg soda op te lossen in een liter kokend water dat je aanvult met 9 liter koud water. Dit giet je uit over de groene aanslag en laat je twee dagen intrekken. Daarna verwijder je met de tuinslang eenvoudig, doeltreffend en milieuvriendelijk de aanslag.

Marja Middeldorp, bekend van het programma ‘Hoe Schoon Is Jouw Huis?’ legt je graag uit wat je allemaal nog meer kunt doen met Tricel Soda. Kijk voor de vele, praktische sodaschoonmaaktips van Marja op Schoonmakenmetsoda.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *