Thomas Oldeheuvelt – Hex

Thomas Oldeheuvelt – Hex. Een tijd geleden kreeg ik dit boek opgestuurd een boek sla ik nooit af. Lees snel verder wat ik van het boek vind.

Wie is de schrijver

De schrijver van Hex is Thomas van Olde Heuvelt (1983). Van Olde Heuvelt is een Nederlandse schrijveren won in 2015, als eerste Nederlander ooit, de Amerikaanse Hugo Award voor zijn verhaal The Day the World Turned Upside Down. Hex is z’n best verkochte boek en het werd wereldwijd uitgegeven en de filmrechten werden aan Warner Bross verkocht.

Waar gaat het boek over?

Het dorpje Beek lijkt een rustig dorpje. Iedereen doet netjes zijn werk, zorgt voor zijn gezin en gaat zo nu en dan op de koffie bij de buren. Een echt Nederlands dorpje waar niks aan de hand lijkt. Toch is niks minder waar. Sinds jaren wordt Beek namelijk al in zijn greep gehouden door een zogeheten Wylerheks. De vrouw loopt door de straten van Beek met dichtgenaaide ogen en mond en iedereen in Beek weet dat zij voorzichtig moeten zijn met de heks. De mythe gaat dat er vreselijke dingen gebeuren wanneer de ogen van de Wylerheks worden geopend.

Een speciaal team aan dorpsbewoners heeft de taak om het bestaan van de Beekse Wylerheks te verbloemen. Niemand buiten het dorp mag weten dat deze heks bestaat. Wanneer er vier jongens besluiten om de heks op te zoeken, gaat het helemaal fout…

Wat vind ik van het boek?

Het boek was voor mij op het begin moeilijk inkomen. Dit omdat het heel gedetailleerd was en dat een beetje de vaart uit het verhaal haalde. Echter toen ik eenmaal erin zat gebeurde er zoveel en was het zo spannend. Leuke is dat het in Beek afspeelt, mijn woonplaats, dacht ik in eerste instantie. Kwam er helaas snel achter dat het zich afspeelt in Beek-Ubbergen (Brabant). Dat mocht de pret niet drukken.
Je wordt terug genomen naar de 17e eeuw en je valt van de ene in de andere verbazing. Ik was echt shocked en heb een aantal malen tegen het boek lopen schreeuwen.
Het is niet een boek dat je snel weglegt, echter het is geen lekker ontspannend lezen voor het slapengaan boek. Ik heb dat eenmaal gedaan en mijn slapen werd er niet beter op. Pillowspray was not helping!
Het is echt een thriller, maar ik vind het vergelijk met Stephen King niet echt terecht. Het is een totaal andere stijl en soms veel spannender. Hoe krijg je het verzonnen. Leuk dat eigentijdse dingen zoals: “Viral gaan” worden gemixt met zweepslagen.

Ik wil niet teveel prijsgeven want dan hoef je het boek niet meer te lezen. Maar ga het boek zeer zeker lezen of een van de andere boeken van Thomas van Olde Heuvelt

Van Hex is ook een tv serie en je kunt het boek onder andere kopen bij Bol.com
Het boek is gifted voor een eerlijke review maar meningen zijn altijd mijn eigen.

Een gedachte over “Thomas Oldeheuvelt – Hex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *