Qualooba, voor een duurzame beautyroutine, zonder geitenwollen sokken uitstraling

Maak kennis met deze doordachte webshop Qualooba. Ik mocht dit moois voor jullie uittesten voor een eerlijke review. Kijk snel verder wat ik ervan vind.

Wie is Qualooba?
Een familiebedrijf opgericht door David, Emma en François Ruiter. Ze hebben zich tot doel gesteld om milieuvriendelijke en plastic-vrije producten aan te bieden voor alle alledaagse activiteiten in huis. Alledaags, omdat dit de meeste impact heeft op het milieu.
Ze hoorden allemaal de verhalen en het nieuws over ons plasticverbruik en het plastic dat we in de natuur zien liggen. Denk ook aan de plastic soep in de oceanen, microplastics die we overal terugvinden, zelfs in de gehele voedselketen. Dat gaf hen een ongemakkelijk gevoel. Minder plastic begint bij jezelf.
Zo ontstond het idee om daarmee aan de slag te gaan en hiervoor een bedrijf op te richten. Want als wij een bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van het milieu, dan kunnen anderen dat ook. En daar willen wij bij ondersteunen. 
En zo ontstond Qualooba,


Wat heb ik mogen ontvangen?
* Een safety razor startersset, hierin zit:
De razor, een 5 pak scheerbladen, razorhouder, bamboo zeepbakje en een flow scheerzeep (plastic vrij), in kleur rose goud t.w.v. €56,95
* Een extra navulling scheerbladen t.w.v. €2,50
* Bamboo schijfjes herbruikbaar 10 stuks incl. wasnetje t.w.v. €12,95
* Bamboo houder voor bamboo schijfjes t..w.v. €12,95
* Bamboo rietjes 10 stuks incl. borstel t.w.v. €6,95

Wat vind ik ervan?
Het is zo prettig dat er steeds meer wordt nagedacht over de footprint die wij als mensen achterlaten. Zelf voel ik me er ook steeds beter bij. Ik had wel vaker de neiging gewoon dingen weg te gooien terwijl ze nog goed waren. Dit bezorgde bij mij een vervelend gevoel.
Toen Qualooba contact met mij opzocht was ik blij verrast. Want ik ben dol op herbruikbare producten en zeker betreft de wattenschijfjes. Over een scheermes in deze variant had ik niet eens nagedacht. Het is ook erg prettig dat ik de rietjes mocht uitproberen, staal vind ik nooit zo prettig om uit te drinken, dus dit is perfect. Maar wat vind ik nu van alles?


De razor set wat is het toch prachtig. Ik heb gekozen voor de Rose goud en hij is er ook in het zilver en zwart. Het is scheren in de ouderwetse versie. Is dat slecht? Nee, vind ik niet, het scheert heel glad en scherp dus je hoeft niet meerdere malen op en neer te gaan. De scheermesjes gaan 3-4 scheerbeurten mee en erna is het wel verstandig ze te vervangen. De razor is best zwaar en daar moest ik eventjes aan wennen. Echter voor mijn benen, oksels etc werkt het perfect. Mijn bikinilijn vind ik eerlijk is eerlijk wat eng om ermee te doen. Het is uiteraard bullshit maar dat is psychisch. Maar hey hebben we het al over de kleur gehad? Wat een mooie kleur en wat een goede kwaliteit!

De zeep is van Flow Cosmetics en in het paars en dat is echt mijn kleur. De zeep schuimt niet echt maar het werkt wel heel goed, het scheermes glijdt hierdoor smooth over je benen.. Het voedt enorm want je benen voelen erna heel zacht aan.

Ook vind ik hun accessoires zo mooi.. De bamboo zeephouder en de houder voor de wattenschijfjes. Het is allemaal mooi en degelijk materiaal. Wat bij de wattenschijfjes houder was dat toen de schijfjes nog niet gewassen waren ze net iets te groot waren. Als ze voor de eerste keer gewassen zijn, krimpen ze iets en passen ze perfect in de houder. Het is zo leuk om zo’n hele set compleet te hebben.

De herbruikbare wattenschijfjes zijn zo mooi en zacht. Dit geeft me echt een puur luxe gevoel. Er zitten er 10 in een waszakje en ik las dat je ze minimaal 500 keer kunt wassen. Het is echt kwalitatief heel goed ze hebben een fijn formaat. Ik hoop ze met en met aan te kunnen schaffen zodat ik ze niet elke 2-3 dagen in de was hoef te gooien.

Dan de rietjes, de bamboo rietjes zijn nieuw bij Qualooba. Ik ben er zoooo blij mee. Nu je geen plastic rietjes meer kunt kopen was ik dus overgestapt op stalen. Echter ik bijt erop en dat ik nul keer prettig voor mijn tanden. Ik ben dol op rietjes en dus was dat wel een dingetje. Nu ben ik blij dat ik deze heb mogen testen. Echt doen, doen want het drinkt zo fijn en geen metalige smaak meer. Voor de €6,95 hoef je het helemaal niet te laten. Je krijgt er 10 en een schoonmaakborsteltje. Ideaal!

Zelf kan ik Qualooba alleen maar aanraden het is een leuk bedrijf en ik zag dat er nu ook 15% Valentijns korting was, met kortingscode: VALENTIJN2021

De producten zijn gifted, maar de mening altijd mijn eigen!

8 gedachten over “Qualooba, voor een duurzame beautyroutine, zonder geitenwollen sokken uitstraling

  1. Dit klinkt allemaal zo fijn! Heb al wat herbruikbare watjes maar deze zijn ook echt het proberen waard 😍 en het scheermesje ziet er niet alleen mooi uit hij lijkt me geweldig

  2. Normaliter gebruikte ik altijd metalen rietjes, zal nu zeker eerder denken om bamboe rietjes aan te gaan schaffen. Verder een hele leuke review, over hele mooie producten! Bedankt ☺️

  3. Wauw dit is interessant! Ik wist niet dat er zulke wattenschijfjes waren. Het scheermes lijkt me wel heel anders en even wennen als ik het zo zie op de foto. Leuke review🤗

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.