Estherslegacy perfecte creme voor vrouwen met hormonale klachten.

Een tijd geleden kreeg ik deze ABCcreme, om te testen. Het is een beetje uit mijn comfortzone, Lees snel waarom ik deze creme toch wilde uittesten.

Wat is estherslegacy haar verhaal?
Esther verteld het volgende over het hoe en waarom:
Mijn interesse in eerlijke en natuurlijke huidverzorging begon met een lange zoektocht in het medisch circuit…
Met mijn medisch verleden heb ik de persoonlijke ervaring opgedaan, dat reguliere medicijnen niet altijd ‘afdoende’ werken en supplementen van synthetische ingrediënten geen effect hadden op mijn persoonlijke herstel.
Ik vroeg mij af wat er toch in de wereld gaande was en waarom er zoveel troep verkocht wordt door farmaceutica, voedingsindustrie en dus ook de cosmetische industrie.

Door de hormonale disbalans ten gevolge van mijn schildklierziekte, was ik vervroegd in de overgang gekomen. De rimpels in mijn gezicht werden dieper en mijn huid voelde steeds droger. Deze hormonale rollercoaster, zorgde ervoor dat ik vroegtijdig verouderde. Ik zat niet goed in mijn vel en ging op zoek naar een eerlijk en goed product voor mijn verouderende huid. Elk potje dat ik pakte, zat vol goedkope vulmiddelen of chemische meuk. Thuis onderzocht ik ze, om te kijken wat de invloed kon zijn op mijn huid en mijn huidgezondheid. Ik kwam tot de conclusie dat ook in de cosmetische wereld geld wordt verdiend met stoffen die je huid niet dienen en je huidgezondheid zelfs kunnen schaden!
Dus besloot ik om uit te zoeken of ik niet zelf een natuurlijker product kon maken. Dat had ik al eerder gedaan. Dat moest nu toch ook kunnen? Het lukte.

Ik maakte onder andere mijn eigen crème en zag dat dit een positief effect had op mijn huid. Dus ging ik op zoek naar een bedrijf, dat ook op deze manier producten op de markt bracht. In deze zoektocht stuitte ik opnieuw op bedrijven die niet transparant wilden zijn over de stoffen die ze in hun producten stopten.

Ik wilde me gewoon weer goed voelen. Dat begint bij mij ’s morgens als ik opsta, goed heb geslapen en daarna in de spiegel kijk. Dat ik dan denk: ‘Ja, ik zie er vandaag goed uit’. Die momenten kreeg ik steeds meer door mijn zelfgemaakte crème! Ik ging er gezonder en stralender uitzien en voelde me daardoor ook een stuk beter.
Dag in dag uit was ik bezig met natuurlijke huidverzorging. Mijn liefde voor de huid als ons grootste orgaan groeide en de liefde voor gezondheid bleef onverminderd sterk. De combinatie van deze passies met mijn persoonlijke ervaringen, zorgden ervoor dat ik het niet langer kon negeren.

Ik moest hier nu iets mee doen! Iets betekenen voor de wereld, mijn kinderen, voor mezelf en voor andere vrouwen. Na goed overleg met het thuisfront, marktonderzoek en een aantal keren brainstormen, heb ik op 20-06-2020 de stap gezet om mijn eigen bedrijf op te zetten.

Wat ik het allerliefste wil is een 100% eerlijk, transparant, werkzaam en veilige huidverzorgingslijn. Met producten speciaal afgestemd op de huid van de vrouw vanaf haar 40ste levensjaar. De huid die onderhevig is aan vroegtijdige veroudering door de verschuivende hormoonbalans…
Producten die geen schade aanrichten, maar werkzaam zijn en de huidgezondheid dienen. Ik wil een bijdrage leveren, zodat deze vrouw zich in- en uitwendig weer goed gaat voelen, ondanks dat er hormonale stormen woeden.

Producten met een ‘geweten’.

Waar staat de creme voor?
De crème is:
Vegan, Dierproefvrij, Zonder Parfum, 100% Natuurlijk, Biologisch, Zonder onnodige vulmiddelen die de huid niet dienen.
Vrij van minerale oliën, SLS, SLES, EDTA, BHT, BHA, BPS parabenen, glycol, siliconen, PEG, nanodeeltjes, chemische filters, sulfaat, benzofenon, ethylhexylcinnamaat, triclosan, fenoxyethanol en methylisothiazolinon (MIT), parfum of kunstmatige geur- en kleurstoffen.
Ontwikkeld om in dienst te staan van de huid en haar gezondheid.
De ingrediënten die toegevoegd zijn hebben claims een in vivo en in vitro bewezen effectiviteit :
Tot 50% minder rimpels, Tot 35% meer collageen. en Tot 17% meer hydratatie

Waarom heb ik gekozen om dit uit te testen?
Tja, een creme voor de overgang zul je denken. Maar ik zie het meer als een creme voor hormonale issues.
Wat ik heel fijn vind is dat ze er heel goed over nagedacht heeft, de creme is niet zomaar ontstaan en dat wekt vertrouwen. We praten liever niet over onze hormonale problemen. Terwijl zoveel vrouwen er last van hebben. Tuurlijk is dit niet echt iets wat ik heel graag open en bloot neerleg. Maar ik ben niet de enige en jij dus ook niet! Naarmate we ouder worden, hoe droger onze huid wordt. Door mijn PCOS beeld heb ik hier altijd wat last van gehad. PCOS wekt soms overgangsverschijnselen op terwijl die er nog niet zijn. Maar uiteraard is er een reden voor niet/moeilijk zwanger raken.

Wat vind ik van de creme?
De creme is heel fijn voor mijn huid. Het trekt snel in de huid. Het leek ook door laserbehandelingen die ik had voor mijn couperose dat mijn huid sneller herstelde. De geur, je moet er even aan wennen want er zitten geen parfums in. Voor mij was dat echter geen probleem, want dat is wel vaker met puur natuurlijke producten. De geur heeft een wetenschappelijk bewezen oppende werking. Ook hier is zo goed over nagedacht.
De prijs van net geen €40,- voor 50ml, is het zeer zeker waard, ik weet dat het duurdere merken zou verslaan. Plus je weet dat je niet zomaar rotzooi op je gezicht aan het gooien bent.
Ook vind ik het altijd fijn om een Nederlandse onderneemster te steunen.
Ben je niet helemaal zeker of dit wel jouw product is. Koop dan een proefpotje van 5 ml deze kost €4,99 en hier kun je wel ongeveer 10 dagen mee doen.

Ik wil Estherslegacy hartelijk danken, dat ik deze creme mocht uittesten voor een review.
Meningen zijn altijd mijn eigen!

Een gedachte over “Estherslegacy perfecte creme voor vrouwen met hormonale klachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *