Blogboot #2 – World Clean up day 2021

BLogboot #2. Het was weer zover. Ik mocht voor de tweede keer mee met de blogboot georganiseerd door Marstyle. Ter gelegenheid van de World Clean up day 2021.
Wederom heb ik mogen genieten van nieuwe mensen en nieuwe merken. Lees snel verder met welke merken ik kennis mocht maken.

Wat houdt de blogboot in?

Blogboot 2 werd georganiseerd door Marguerita van Marstyle,, zij zorgt voor een geweldig event, waar sponsors meeten met bloggers. Deze keer waren mee Fleur van Mama’s liefste, Jasmina van Sparkleinside, Fallon van Faithly Lodi van Lodiblogt, Sonja van Beautysome.
We maakten kennis met de merken Starboard boot Amsterdam, Gardena, Got Bag en Chocoladebezorgd. Marguerita legde ons alles uit over Gardena en Chocoladebezorgd. Daarover later meer.

Starboard Boot Amsterdam

We stapten wederom in een mooie Starboard boats Amsterdam Borrelboot voor een vaart door de Amsterdamse grachten. Deze elektrische boot voer ons, onder het genot van een heerlijk hapje en drankje, door de mooie grachten gordel. We hadden begeleiding van Maarten en Amber. Zij brachten ons naar het Red light district. Was de vorige keer door weinig toerisme nauwelijks rotzooi te vinden in de grachten. Helaas merk je dat dit nu wel anders is. Dus i.v.m. World Clean up day staken wij, met liefde, onze handen uit de mouwen. Gewapend met grote netten gingen we aan de slag. Op het begin viel het nog mee en kregen Jasmina en ik niet meer dan blaadjes en sigarettenpeuken opgevist. Echter na een tijdje werden we heel actief en zagen we grote drops met plastic. Fanatiek werden we hierdoor en zelfs bootjes werden opzij geduwd, op zoek naar plastic. Wat een stuurmanskunsten heeft Maarten. Zo knap, als ik dat had moeten doen waren we gezonken en alle boten kapot 😉 Maar pfoe het was echt een flinke work-out dat scheppen. Maar wat was het leuk!

World Clean up day

Amsterdam light festival

Tijdens het Amsterdam light festival (december + januari) vaart Starboard boats dagelijks over de verlichte grachten. Je kunt ze overigens ook boeken voor een privé boottocht Amsterdam. Het is toch altijd prachtig in deze tijden. Dekentje mee en lampjes kijken. Zo geweldig! Boek het ook eens als vrijgezellen feestje of met vriend(in)en, collega’s.

GOT BAG

Pieter Valk van PVPR legde ons alles uit over GOT BAG. GOT BAG zet zich in voor schone oceanen en een verantwoord gebruik van plastic. De oceaan ligt vol oa plastic, die er door de mensen ingegooid is, denk hierbij aan plastic flessen, kommen, touwen, netten, je kunt het zo gek nog niet bedenken of het ligt er spijtig genoeg in. In 2016 werd dan ook de eerste rugtas gemaakt van oceaanplastic. Vandaag de dag, maakt GOTBAG niet alleen tassen van het plastic die uit de oceaan gevist wordt, maar ook kleding, boekjes en andere accessoires. Wat heb Ik een mooie grote zwarte Roltop mee naar huis mogen nemen.

GARDENA

Van GARDENA kregen wij een hark en we krijgen nog een voegenkrabber thuisgestuurd. GARDENA is het voorkeursmerk op het gebied van tuinverzorging van miljoenen huis- en tuinbezitters wereldwijd. Dat komt doordat GARDENA een compleet assortiment aanbiedt van alle benodigdheden die je in je tuin kunt gebruiken. Van een simpele bezem tot aan een compleet besproeiing systeem om je gazonnetje nat te houden. Tegenwoordig is GARDENA het grootste merk voor hoogwaardig tuingereedschap in Europa. Ze hebben vestigingen in meer dan 80 landen overal ter wereld. Zelf gebruik ik het ook al jaren en ben er dolblij mee. Het is zo stevig en in onze grote tuin is dat wel een must.

CHOCOLADEBEZORGD

Ook kregen we een doosje met 15 vrolijk gekleurde chocolaatjes van Chocoladebezorgd. Alle bonbons, chocoladeharten en chocoladeletters zijn gemaakt van eerlijke Callebaut chocolade. Een groot deel van de opbrengst van Callebaut chocolade, gaat naar de cacaoboeren en hun gemeenschappen. Op deze manier hebben de cacaoboeren een toekomst en krijgen ze een eerlijke prijs voor hun product. De chocola is niet alleen heel mooi om te zien, ze zijn ook nog eens ontzettend lekker. Indien je geen alcohol in je chocolade lust. Kijk dan op het briefje zodat je de juiste opeet. Chocoladebezorgd past allemaal door de brievenbus dus ideaal als cadeautje of relatiegeschenk.

Tot slot

Wat was het weer heerlijk om mee te varen en wat is het toch altijd gezellig ik wil Marguerita van Marstyle dan ook bedanken voor de leuke morgen en middag.

Een gedachte over “Blogboot #2 – World Clean up day 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *