Perris Monte Carlo – Neroli Mediterraneo

Perris Monte Carlo – Neroli Mediterraneo per 1 juni de nieuwe geur van de Italy Collection. Een warme, bloemige, poederachtige, mysterieuze, elegante geur. Het eerbetoon van Gian Luca Perris aan de zon, Italië en zijn geweldige citrusgeuren. Ook voor deze geur is Roberto Greco de kunstenaar achter de prachtige key visuals. Ik mocht hem uittesten. Lees er snel meer over.

Wie is Perris Monte Carlo?

Gevestigd in Monte Carlo en onderdeel van de luxe portefeuille van The Perris Group, werd Perris in 1981 opgericht door Michele Perris. Gian Luca creëerde Perris Monte Carlo om terug te duiken in het hart van de industrie en zich te concentreren op de parfumgeuren zelf in plaats van op de marketing van de merknaam. De passie voor het terugbrengen van de ware kunst van de parfumerie is het geesteskind van de manifestatie van het label, Perris Monte Carlo. De missie is om de beste grondstoffen van over de hele wereld te betrekken, waarbij traditie en moderne innovatie met elkaar verweven zijn, om de unieke geuren van Perris Monte Carlo te creëren.

Neroli

Neroli Mediterraneo brengt je naar Calabrië, waar door het gunstige klimaat ongeveer 35.000 hectare is bestemd voor de teelt van citrusvruchten, zoals sinaasappel, mandarijn, citroen en bergamot. Het is de nieuwe geurreis van Perris Monte Carlo. Gewijd aan Neroli, de kostbare essentie die wordt verkregen door de distillatie van de oranjebloesem. Een geur die onmiddellijk het weelderige citrus- en bloemige karakter van Neroli onthult. Afkomstig van de zonnige kusten van Calabrië en ook nog sprankelender gemaakt door een rijke mix van citrusvruchten. Te weten Siciliaanse bittere sinaasappel, Siciliaanse mandarijn en bergamot uit Calabrië. De frisheid onthult in het hart de meest veelzijdige nuances van de zonnige en bloemige tonen van de Orange Blossom Absolute en Petitgrain. Tot het sprankelende akkoord samengesteld uit Gember en Timur peper. Tot de meest fluweelachtige en mysterieuze tonen van de Geranium Absolute.

De basis is zacht en elegant dankzij de tonen van cederhout, kostbare iris en musk. Neroli-olie is een essentiële olie welke uit de bloesem van de bittere sinaasappelboom wordt geproduceerd. De Bigaradia sinaasappelboom wordt veel gekweekt in de mediterrane gebieden. Ze worden dan meestal met de hand, van eind april tot begin mei geplukt. Neroli wordt door stoomdestillatie gewonnen uit de oranjebloesem en is zeer kostbaar. 1000 kg verse bloesems geven tot 1,5 kg essentiële olie. De Neroli-essence die is geselecteerd voor deze nieuwe geur komt ook uit Reggio Calabria. Een stad in het zuiden van Italië, bekend om zijn Neroli citrusproductie van topkwaliteit. De geur is fris, licht bitter, bloemig met aromatische facetten.

Layering

Zoals je vast wel weet, lenen de Perris Monte Carlo geuren zich ook heel goed om te layeren en
Perris geeft de volgende tips, voor een bloemige twist:
– Rose de Taif + Neroli Mediterraneo
– Ylang Ylang Nosy Be + Neroli Mediterraneo
– Absolue d’Osmanthe + Neroli Mediterraneo

Voor een houtige twist:
– Vetiver Java + Neroli Mediterraneo patchouli
– Nosy Be + Neroli Mediterraneo
– Oud Imperial + Neroli Mediterraneo

Voor een oriëntaalse, vanille twist:
– Vanille de tahiti + Neroli Mediterraneo

Neroli Mediterraneo

Hoofdnoten: Sicilian Bitter Orange, Sicilian Mandarin, Bergamot uit Calabria
Hart: Ginger, Geranium Absolute, Neroli Italia, Orange Flower Absolute Petitgrain, Timur Pepper
Basis: Cedarwood, Iris, Musk

Wat vind ik van de geur?

De geur is heerlijk in de zomer. Als het warm is vind ik de Bergamot geuren altijd heerlijk. Ik word daar altijd zo gelukkig van. Het roept bij mij echt een vakantiegevoel op. Net gewassen lakens in de zon. Ook dat er citrusgeuren inzitten en een poeder waardoor het niet te truttig wordt. Kort samengevat echt weer een topgeur van Perris. Ik layer deze geur vaak met de Vanille de Tahiti een pracht combi. Maar e kunt hem met zoveel andere geuren combineren zoals je hebt kunnen lezen. Maar door dat layeren kun e de geur dus voor ’s avonds verzwaren. Want de geur blijft erg lang zitten. Positief maar niet als je van geur wilt wisselen ;).

Tot slot

Perris Monte Carlo – Neroli Mediterraneo is vanaf nu verkrijgbaar bij geselecteerde parfumerieën en ook Ici Paris XL.
De eau de parfum kost voor 50 ml € 98 en 100 ml kost € 150

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *