Hema- Scalp scrub en Tompouce shampoo

hema-scalp-scrub-en-tompouce-shampoo kreeg ik na het leuke Beauty event. M’n lieve vriendin Foka had meteen haar zinnen op de scalp scrub en shampoo gezet. Omdat mijn haren op dit moment vreselijk zijn wilde ik haar deze kans niet ontnemen om haar deze producten te laten testen. Je leest hier alles over wat zij hiervan vindt.

Scalp Scrub

Een scrub voor de hoofdhuid met kokosnoot- en pepermuntolie, zonder toegevoegde SLS en sulfaat.
Ik heb een gevoelige, droge en soms jeukende hoofdhuid door psoriasis, dus ik stond te popelen om deze scrub te mogen proberen. Pepermunt(olie) staat bekend om het kalmeren van de hoofdhuid en het verminderen van jeuk, terwijl kokos zorgt voor hydratatie. Zoals aangegeven wordt bij de productomschrijving, zorgt deze scrub voor een diepe reiniging van de hoofdhuid. Ook helpt het met de verwijdering van productophoping en verzacht en verfrist het de hoofdhuid.

Zodra je de verpakking opendoet, komt de heerlijke geur je tegemoet. Lekker zoet door de kokos, maar ook fris door de pepermunt. De verpakking is groot en je hebt weinig product nodig per keer, dus je kunt er lang mee doen. Waar voor je geld dus!

Je neemt een bolletje scrub uit de pot en masseert dit in je haarwortels en op je hoofdhuid. De scrub heeft een grove korrel, maar dit voelt niet pijnlijk aan op de hoofdhuid. Wanneer je het product lichtjes inmasseert op nat haar, ontstaat er wat schuim waardoor het makkelijker te verdelen is.

De pepermuntolie zorgt voor verkoeling, en je hoofdhuid voelt schoon en fris. Na het uitspoelen kun je je haar zoals gewoonlijk wassen met shampoo en conditioner. Een aanrader, ik ben fan!

Scalp scrub ingrediënten

Sucrose, Glycerin, Sodium Cocoyl Isethionate, Parfum, Aqua, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Coconut Acid, Cocos Nucifera Shell Powder, Cocos Nucifera Oil, Sodium Isethionate, Citric Acid, Mentha Piperita Oil, Tocopherol, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate

Tompouce Shampoo

Een roze tompouce shampoo, wie wil dat nou niet? Op de verpakking staan de tompoucen al afgebeeld.. Mijn kinderen sprongen er op af, en hoopten dat het eetbaar was. Ondanks dat ik ze moest teleurstellen, ruikt deze shampoo wel heerlijk zoet. Er is framboosextract toegevoegd voor de kleur, die samen met de geur van agave, kiwibloesem en citroen zorgt voor de lekkere geur.

Deze shampoo is te gebruiken voor alle haartypen. De verpakking is simpel maar doeltreffend. In tegenstelling tot gewone tompoucen, is deze shampoo vegan.

Ik heb zowel mijn haar als dat van de kinderen er mee gewassen. Ik vond de shampoo erg goed schuimen, wat een schoon en fris gevoel geeft. Je hebt maar weinig nodig voor je gehele haar, waardoor je lang met het product kunt doen. Uiteraard is het roze kleurtje ook grappig.

Wanneer je de shampoo uitgespoeld hebt, blijft er niet veel hangen van de geur. Je ruikt dus niet de hele dag naar tompouce of zoetigheid (dit kun je een voordeel of een nadeel vinden, afhankelijk van je smaak..).

Tompouce Shampoo Ingrediënten

Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Chloride, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Coco-Glucoside, Parfum, Dicaprylyl Ether, Lauryl Alcohol, Glycol Distearate, Glyceryl Oleate, Polyquaternium-7, Rubus Idaeus Fruit Extract, Tocopherol, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Glycine, Sodium Ferrocyanide, Benzyl Salicylate, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Tetrasodium Iminodisuccinate, Citric Acid, CI 17200

Over Foka

Foka is iemand die ik heb leren kennen door de beautyboxen community. We raakten aan de praat en dat is eigenlijk nooit weggegaan. Wij denken over heel veel hetzelfde en hebben ook de struggeling met ons altijd gezellige gewicht.
Onze gemeenschappelijke shopverslaving en liefde voor beauty en make-up. Maakt dat we al snel heel hecht werden.
Foka heeft net als ik een droge huid en omdat we meestal hetzelfde denken. Is ze voor mij een fantastische toevoeging aan het blog. Ze heeft twee leuke kindjes en zij zal hier en daar ook leuke stukjes schrijven over dingen die ze uittest/ meemaakt.

Tot slot

hema-scalp-scrub-en-tompouce-shampoo zijn vanaf nu verkrijgbaar bij HEMA.
De scalp scrub kost €4,- voor 230 ml en de Tompouce Shampoo kost €2,50 voor 200 ml. Beiden producten zijn vegan

Ook leuk om te lezen: De nieuwe Hema lipglossen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *