Hema – Watermelon Skincare Routine

Hema – Watermelon Skincare Routine een nieuwe toevoeging voor de skincare lijn. Ruikt heerlijk naar Watermeloen. Wie wilt dit nu niet deze zomer. Ook deze kreeg ik tijdens het beauty event. Wat een feest. Ik met mijn droge huid ben nog wat andere dingen aan het testen. Maar vond dat jullie hier zo snel mogelijk vanaf moesten weten. Dus is Suzi ditmaal in de pen geklommen om jullie er meer over te vertellen. Zij heeft een wat vette huid. Dus ik vond het leuk om dit met jullie te delen.

Hema

Het is een winkel die we allemaal wel kennen, of je nu een shirtje zoekt of een rookworst, hier hebben ze het, en het is meestal  ‘goed voor de wereld en goed voor de portemonnee!’, weet je al over welke winkel ik het heb? Natuurlijk, echt Hema!
Als ik aan de Hema denk, dan denk ik vooral aan basic en duurzaamheid, het is niet voor niets al decennia lang een vast onderdeel van ons straatbeeld. Wij houden van de Hema, en de Hema houdt van ons.

Wat heb ik mogen testen?

Ik was heel erg benieuwd naar de nieuwe skincare lijn van Hema, bestaande uit een vitamine c reinigingsgel, day cream en sleep mask. Naast vitamine C bevatten deze producten ook alle 3 watermeloen extract, plus is er aan de dagcrème en de sleep mask hyaluronzuur toegevoegd. De dagcreme voor minstens 75% uit natuurlijke ingredienten en de sleepmask & reinigingsgel beide uit minstens 95 %, dat vind ik persoonlijk zeer goed, zeker voor die prijs! De gehele lijn is geschikt voor alle huidtypen. Let op: Ze zijn wel geparfumeerd, de geur is subtiel en ruikt fruitig maar niet zoet.

Vitamin C + Watermelon Cleanser Gel | €4

De textuur doet nou niet meteen aan een gel denken, het is een romige witte crème textuur. 1 pompje is genoeg voor het hele gezicht. Met gemak verspreidt het zich over de vochtige huid. Ik neem altijd de tijd voor het reinigen van mijn gezicht, zo hebben de ingrediënten ook de tijd om hun werk te doen.
Het beloofd ook make up te verwijderen, maar 1x reinigen met deze gel is niet genoeg om de make up van je gezicht te verwijderen, hiervoor is minimaal een double cleanse nodig afhankelijk van de hoeveelheid make up die je draagt. Ik zou deze gel dus niet als make up remover gebruiken, maar als laatste stap in je reinigingsritueel. Mijn huid voelt zacht en fris aan na gebruik. Geen trekkerig gevoel, wat betekent dat het niet de huid stript van alle natuurlijke oliën die zo belangrijk zijn voor een gezonde huid. Kortom het is een fijne milde reiniger, die ik met plezier zal blijven gebruiken. Want 4 euro, dat is een mooi prijsje!

Vitamin C + Watermelon Day Cream SPF15 | €6,50

De dagcrème is voorzien van spf 15, dit is vrij minimaal, maar het is oké. Hij verspreidt zich makkelijk over de huid en trekt lekker snel in. Het liet bij mij geen vet laagje achter op mijn huid. Vitamine C is een antioxidant die de aanmaak van collageen bevordert, en helpt tegen rimpels en pigmentvlekken. Hyaluronzuur helpt de huid vocht vast te houden en versterkt de huidbarrière. Maar wat doet de watermeloen extract precies? Dat moest ik even opzoeken. Watermeloen Extract is rijk aan vitamine c, amino acids en lycopeen, een antioxidant die goed zou zijn voor de zonbeschadigde huid. Is dit dan de vitamine C in het product? Neen, vitamine C (ascorbic acid) staat ook nog apart op de ingrediëntenlijst. Watermeloen Extract is een tricky ingrediënt, het bevat namelijk ook veel suikers, dus het kan zijn dat de gevoelige huid hier niet zo goed op reageert. Ik krijg van vele dagcrèmes vaak meer puistjes, vooral in het begin, maar tot mijn verbazing (wetende wat watermeloen extract kan doen) kreeg ik het bij deze dagcrème niet. De watermeloen extract (citrullus lanatus fruit extract) staat dan ook vrij onderaan de ingrediëntenlijst, dus heel veel van dit goedje zit er niet in.

Vitamin C + Watermelon Sleeping Mask | €6,50

De sleep mask heb ik 1x per week gebruikt, op de verpakking staat geen aanbeveling qua frequentie, dit deed ik dus op eigen gevoel.  De sleep mask is iets dikker van textuur dan de dagcrème, maar trekt toch vrij snel in voor een masker, ik word niet wakker met mijn gezicht bedekt in een vette laag. Het lijkt eigenlijk gewoon meer op een nachtcrème. Echter merkte ik wel dat mijn huid veel sneller weer vet werd in de loop van de dag na gebruik. Ik zou het daarom ook niet vaker dan eenmaal per week gebruiken. De actieve ingrediënten lijken overeen te komen met de dagcrème, dus wanneer de dagcrème alleen niet voldoet aan de behoeften van je huid, dan is dit sleep mask denk ik wel een goede toevoeging. Alleen voor mijn vette huid is het denk ik iets te veel van het goede. 

Over Suzi

Heey heey, ik ben Suuz, 38 jaar oud en mixed indonesische/nederlandse. In het dagelijks leven werk ik in de bibliotheek en ik deel mijn appartement met 3 eigenwijze katten. Nee, ik heb geen enkele geitenwollen sok in mijn lade hoor!  Ik ben een nogal wispelturig typetje, dus spring ik van interesse naar interesse. Make-up, skincare, fashion, hairstyles, you name it, ik hou alles graag up-to-date. Ik verken graag producten die werken op mijn vette huid, make up die past bij mijn skintone, en kleding die werkt bij mijn 1,39m lengte, yep ik ben heel klein. Dus toen Jans me vroeg of ik af en toe een blogje wou schrijven, leek me dit heel erg leuk, zo kan ik mijn ervaringen delen met anderen die misschien tegen dezelfde problemen lopen. 

Tot slot

Deze vernieuwde lijn is nu verkrijgbaar bij de Hema. Wil je meer lezen over Hema lees dan ook over de scalpscrub en tompouce shampoo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *