Essence – Benvenuti a Roma -lashes en Hydro Hero

Essence – Benvenuti a Roma, lashes en Hydro Hero een mooi trio samen om uit te proberen ook dit keer kruipt Suzi weer in de pen om hier haar mening over te geven. Lees er snel meer over.

Essence Benvenuti a Roma eyeshadow palette

Rome, mediterraan, druiven, oude gebouwen met natuursteen. Dat is wat het palette je geeft. Ik ben blij verrast door deze eyeshadow palette. De color story is mooi, van oud rose naar diep donkergroen.  De lichtere kleuren waren niet zo heel goed zichtbaar op mijn huidskleur, ondanks het aanbrengen van vele lagen. Maar de donkere kleuren in deze palette en de gouden metallic zijn echt heel erg mooi voor de prijscategorie. Ideaal voor een dagelijkse make-up look.
Het gebruik van een oogschaduwprimer is wel aan te raden, ikzelf gebruik die van ELF, maar merkte toch dat de oogschaduw sneller vervaagde dan anders. Verder voelt de oogschaduw licht op de oogleden. Kortom ik heb er niet veel op aan te merken, het is een vrij goede prijs-kwaliteit verhouding.

Essence Lash like a boss 04 Stunning

Op het eerste gezicht hele mooie lashes, ze zijn vol en hebben een mooie vorm. De haartjes zijn fijn, en zodanig gepositioneerd dat het een natuurlijk effect geeft.
Ze waren makkelijk op maat te knippen. En de bijgeleverde lash glue doet ook wat het moet doen.
De dikke ‘band’ vind ik wel jammer, je moet een vrij dikke eyeliner lijn zetten wil je de band een beetje wegwerken. Dit zorgt er ook voor dat de lashes iets minder comfortabel aanvoelen. Ik voelde de lashes vooral bij mijn binnenste ooghoek, iets waar ik me aan begon te ergeren en heb ze dus niet de hele dag gedragen. Ik zou ze nog korter kunnen knippen, maar dan zal de overgang van normale wimper naar de nepwimper weer duidelijker zichtbaar worden.

Essence Hydro hero 24h hydrating tinted cream

Zoals de naam al aangeeft, belooft het een hydraterende getinte (dag)crème te zijn met toegevoegde hyaluronzuur. Lichtgewicht en op te bouwen naar een medium coverage, voor een natuurlijke look. Ik was heel erg benieuwd naar dit product. Ik draag niet altijd make up, meestal ga ik voor een full-face als ik het wel draag, maar met de warme dagen gebruik ik meestal helemaal geen foundation. Wanneer mijn huid dan toch wat meer vlekjes en puistjes heeft, is het wel fijn om iets te hebben dat de huid een beetje egaliseert zonder ’te zwaar’ aan te voelen.

Pro

Ik heb de kleur 20 sun beige getest. Deze is echt perfect voor mijn skintone momenteel. De kleur is echt mooi beige, en slaat niet geel of rood kleurig uit.
Ik kreeg er geen vettere huid van, en ook geen puistjes. Iets wat ik ook niet had verwacht, aangezien het product vrij is van parfums, siliconen en oliën.
Dit maakt het een aantrekkelijk product voor de vette huid. Ook heeft het een spf 15, dit is niet bijzonder veel, maar voor mij voldoende bescherming voor het gezicht.
De geur is wat chemisch, maar helemaal niet sterk en vervliegt ook vrij snel na aanbrengen.

Minder

Ik moest even uitvinden hoe ik deze crème het beste kon aanbrengen. Wanneer ik aan een getinte crème denk, denk ik aan gewoon smeren met de vingers. Maar mijn eerste poging was niet echt een succes, zie foto. Ik heb het toen met een beautyblender geprobeerd, maar dat gaf een vlekkerig effect. Uiteindelijk was met de vingers aanbrengen toch de beste optie, maar je moet heel snel zijn en niet teveel wrijven. Is het buildable? Neen.
Voelt de crème licht aan op de huid? Nee, naar mijn mening niet, ik voel de crème echt op mijn huid liggen, ook blijft hij een beetje plakkerig. Misschien is het de bedoeling dat ik het toch met wat poeder afwerk, maar dat past mijn inziens niet bij een ‘getinte creme’.
Mijn voorkeur gaat niet uit naar deze crème, ik gebruik dan toch liever een gewone dagcrème met een sheer coverage foundation.

Tot slot

Deze leuke producten zijn verkrijgbaar bij Kruidvat, Boozyshop en winkels zoals de DM
Lees ook haar leuke blog over de nieuwe Hema skincare routine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *