Essence- 3 mascara’s uitgetest

Essence- 3 mascara’s uitgetest door Suzi dit keer.. Zij neemt je mee op een ultieme testronde van dit heerlijke Essence merk. Ze schreef al eerder over Essence make-up en nu deze mascara’s Lees er snel meer over.

Voorwoord

Ik ben een fan van de essence lash princess false lash mascara, maar ik heb eigenlijk nog nooit een uitje gemaakt naar de andere mascara’s van Essence. Dus toen Janneke vroeg of ik dit trio wou testen, zei ik gretig ‘yesss kom maar op!’.
Er zit namelijk ook een mascara bij voor gevoelige ogen, hier was ik heel benieuwd naar. Ik draag zachte daglenzen en heb altijd wel last van geïrriteerde ogen wanneer ik een hele dag mascara op heb gehad. Maar heb nog nooit een mascara voor gevoelige ogen geprobeerd, ik nam de irritatie altijd gewoon voor lief.
Inmiddels heb ik ze allemaal een aantal weken uitgetest, wil je weten wat ik ervan vind? Lees dan verder.

Essence lash princess Curl & Volume

De verpakking heeft een mooie vorm die prettig in de hand ligt, en een roze print. Het borsteltje heeft een zandlopervorm,of, zoals ze het zelf noemen,.. Een pinda vorm. De formule is vrij van parabenen, cruelty free en vegan. Verder beloofd het ook je wimpers te verzorgen door toevoeging van zonnebloem, almond en jojoba. Klinkt fancy toch, voor een mascara van nog geen  €4,-
Mijn wimpers hebben van nature niet veel krul (zie foto), deze mascara zou daar verandering in moeten brengen.

Ik heb daarom expres geen gebruik gemaakt van mijn wimperkruller. En je ziet het resultaat!
Mijn wimpers zijn  mooi vol en subtiel gekruld. 

Ik had mijn twijfels over het pindavormige borsteltje, maar het werkt eigenlijk heel erg goed. Het borsteltje is smal genoeg om ook de kortste wimperhaartjes te voorzien van een laagje mascara. Zelf breng ik eigenlijk vrijwel nooit mascara aan op mijn onderste wimpers. Ik heb het uiteraard wel geprobeerd voor jullie, hiervoor vind ik het borsteltje net iets te dik, maar met een beetje oefening lukt het wel.
Of de mascara mijn wimpers ook echt verzorgd weet ik niet, in de weken dat ik hem heb getest zag ik geen verschil in lengte of volume.

Double trouble mascara

De bulky witte tube met roze dop, bevat een hybride mascara. Alhoewel dat denk ik meer naar het borsteltje refereert. De formule is niet speciaal, het is vegan, maar bevat verder geen verzorgende bestanddelen.
Het borsteltje is dus waar het om gaat bij deze mascara. Ik moet zeggen, het ziet er interessant uit. Het is een dikke borstel met een een ronding erin. De buitenzijde is de elastomeerzijde, dit type zou zorgen voor volume. De binnenzijde is van de standaard fiber die zorgt voor definitie en krul.

Het is moeilijk te bepalen met welke zijde je moet beginnen. Ik heb dus gegokt op volume eerst en definitie/krul als laatste stap. Dit werkte mijn inziens het beste. Ik vond het borsteltje geen succes, sterker nog, ik vond het echt een onding.
Veel te dik en door de ronding kwam je bij gebruik van de volume zijde nauwelijks bij de binnenste ooghoek. Ook was ik niet echt onder de indruk van de volume die het gaf. Dus vestigde ik mijn hoop op de andere zijde.
Maar die maakt het erger, het leek alsof de fiber zijde het product van je wimpers verwijderde, waardoor het resultaat oneven, en rommelig werd. Het was dus niet echt mijn ding, maar misschien gebruikte ik het product gewoon verkeerd?
Op naar de mascara die voor mij het interessantste is.

Sensitive but WOW volume mascara

Een slanke mintgroene verpakking, met roze print. Het heeft een standaard fiber borsteltje met hele korte haartjes. De formule is verrijkt met calendula en kamille bloesemwater en uiteraard getest door personen met gevoelige ogen en contactlensdragers. Het is een volume mascara, maar beloofd een natuurlijke look, dus ik ga er een beetje vanuit dat het niet het volume effect geeft van een valse wimper.

Omdat deze mascara nergens aangeeft dat het je wimpers een krul bezorgd, gebruik ik vooraf wel mijn wimperkruller.
Het borsteltje is heel smal en loopt spits toe, daardoor kan ik met gemak al mijn wimpers van een laagje mascara voorzien,ook mijn onderste wimpers. Het is een hele dunne mascara, hierdoor wordt niet mega veel volume gecreëerd en gaan je wimpers sneller aan elkaar plakken. Wat ik ook merk is dat het mijn wimpers weer helemaal recht trekt, zeg dus maar dag tegen je perfecte krul.
Heb ik er nog iets positiefs over te vertellen?
Ja, mijn ogen waren waren wel duidelijk minder geïrriteerd aan het einde van de dag. En het verwijderen van de mascara gaat heel makkelijk met gewoon een beetje lauw water. Ideaal voor de luie avonden waar je echt geen zin hebt in een uitgebreide remover routine. Ik vind het dus wel een fijne mascara voor dagelijks gebruik.

Tot slot

De favoriet is toch de Princess lashes want die geeft het beste volume. Voor dagelijks gebruik de sensitive. Helaas is de double trouble echt een mis match.Heb jij ook een favoriet?

Deze mascara’s zijn te verkrijgen bij Boozyshop en Kruidvat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *