Aphyta Natural Skin Care – Dag- en handcrème

Deze 2 mooie producten heb ik mogen testen van AVA Natural Skin Care .
Het betreft de Moisturizer day cream 50ml en de handcrème 50 ml, deze producten heb ik ruim 4 weken dagelijks gebruikt en getest. Natuurlijke skincare heeft altijd mijn voorkeur intussen. Lees snel meer erover.

Update

AVA Natural Skin care is Aphyta geworden. Aphyta is een samenvoeging van ‘phyto’, het Latijnse woord voor plant en ‘ava’ wat aangeeft dat de producten leven, ademen. De ingredienten en producten zijn hetzelfde gebleven dus lees vooral verder wat ik ervan vind.

Wie is Ava Natural Skin Care?

AVA is een Nederlands bedrijf opgericht in 2018 door Eva.
AVA betekent “adem van leven” in het oud Engels en “waterval” in het Hindi en Perzisch. Het staat voor:

  • Hoogwaardige 100% natuurlijke huidverzorgingsproducten waarbij niet bezuinigd is op zowel de hoeveelheid als de kwaliteit van de ingrediënten.
  • Gemaakt met olien en extracten uit planten die de natuurlijke vet- en vochthuishouding
  • Een recyclebare verpakking
  • Doosje van recyclebaar landbouwafval (paperwise)
  • Geschikt voor veganisten
  • Niet op dieren getest
  • Zonder siliconen, parabenen, minerale olien
  • Zonder synthetische parfums, zonder microplastics
  • Gecertificeerd volgens Eco-control en Natural Cosmetic Standard.

AVA Moisturizer day cream 50ml

Zelf ben ik blij verrast door het product mijn huid is zichtbaar en voelbaar gehydrateerd ondanks dat ik een droge huid heb. Ik vind het fijn dat het product een pompje heeft, zodat je geen spateltje nodig hebt en het zuinig in gebruik is. Ook is het fijn dat het een Vegan en cruelty free product is, Hierdoor is mijn gevoelige huid veel blijer en heb ik veel minder last van uitslag en mijn droogte rimpels werden ook een stuk minder.
Wel heb ik even aan de neutrale geur moeten wennen omdat hier geen parfum aan toegevoegd is. Iets wat wel veel beter is voor je huid.
De crème smeert goed uit en je hebt er weinig van nodig. Deze crème is denk ik wel voor iedere huid geschikt en vind het dan ook echt een aanrader.

Omdat mijn huid in de winter wel meer nodig heeft, heeft Aphyta een ANTI AGE variant (€44,90) ideaal voor als je net iets meer verzorging nodig hebt of fijn te gebruiken als nachtcrème. De AVA Moisturizer day cream is o.a verkrijgbaar bij Aphyta en kost €29,50

De AVA Moisturizer day cream is verkrijgbaar bij Aphyta en kost €29,50

AVA Handcrème 50 ml

Laat me je vertellen dat ik aardig vaak m’n handen desinfecteer. Daar had ik geen Corona voor nodig helaas.  Hierdoor haal je natuurlijk wel een beschermlaagje van je huid af en dit zorgt voor nogal droge handen. Gelukkig dat deze handcrème uitkomst biedt.
Mijn droge handen zijn weer normaal, geen trekkende huid. Dit komt vooral door de avocado en sheabutter die erin is verwerkt. Voor mij trekt de crème heel snel in. Dus het laat geen vettige afdrukken na,  na gebruik. De geur is zacht en niet overheersend.

Je doet aardig lang met een tube. Ik gebruik hem nu een maand, minimaal 2 x per dag en nog steeds is hij niet leeg. Hij is dan ook zuinig in gebruik, ideaal! Hij is perfect voor in de tas en echt een must-have.
De AVA Handcrème is o.a. verkrijgbaar bij Aphyta en deze kost €14,50

Wat zou jij graag willen uitproberen?

Wist je dat je van alle AVA producten een proefmonster kunt bestellen?! Deze kosten €2,50 pst en indien je besluit later een full size te kopen, wordt dit verrekend voor je. Super handig, zodat je, voor een klein prijsje, kunt uitproberen of het bij je past.

4 gedachten over “Aphyta Natural Skin Care – Dag- en handcrème

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *