KMS – Twisting Style Balm & Dry Texture Spray

KMS hairspray en balm liet ik graag door Foka testen. Helaas kan ik door extreme haaruitval niets verdragen op mijn hoofdhuid. Terwijl ik wel grote fan ben van hun merk, hun droogshampoo is heaven!. Dus lees snel wat zij van de producten vindt.

Getest

Van mijn lieve vriendin Janneke mocht ik weer aan de slag met het testen van een KMS hairspray en balm. Twee producten: de Curl Up Twisting Balm en de Hair Play Dry Texture Spray van het merk KMS. De Hair Play is een spray can van 250 ml, en de Curl Up is een pot van 230 ml.

Curl Up Twisting Style Balm

Wat belooft het?

Deze balm belooft diepe hydratatie en definitie voor krullen en slag. Ook voorkomt het pluis, en beschermt het tegen luchtvochtigheid. Het product voedt direct zonder het haar te verzwaren en vermindert krimp tot 70%.

Hoe gebruik je het?

Je brengt het aan op droog of handdoekdroog haar; verdeel het haar in gelijke delen en breng gelijkmatig aan van haaraanzet tot aan de punt. Hierna kun je je haar stylen zoals gewenst.

Wat zit er in?

93% van de ingrediënten zijn van natuurlijke origine. Belangrijke bestanddelen zijn

  • Castor Oil – bekend als intensieve vochtinbrenger
  • Shea butter – bekend om zijn niet-vette kwaliteit, het verzegelen van vocht en verhogen van zachtheid
  • Plant-based propylene glycol – dringt diep in het haar binnen en verzegelt vocht
  • Orange & Mint – bekend om hun kalmerende en krulversterkende werking

Ervaringen

Ik heb op een good hair day krultype 2C (flinke slag). Wel heb ik hier altijd haarproducten voor nodig, dus ik hoopte dat deze KMS Curl up balm me hier goed mee ging helpen. En dat is zo! Ik heb na het douchen het product aangebracht op handdoekdrooghaar. Ik heb, tegen de instructies in, de aanzet van mijn haar een centimeter balm-vrij gelaten, aangezien ik erg zwaar haar heb en niet wilde dat mijn haar ging “hangen”. Over de rest van mijn haar heb ik een klein beetje balm verdeeld, en de punten van mijn haar vervolgens opgeknepen. Laten drogen en tadaaaa, mooie krullen/slag in mijn haar wat de hele dag bleef zitten! Geen pluis of zwaar haar, maar wel veel volume.

Erg tevreden dus! Ook ruikt het product erg lekker, licht zoet maar niet te overheersend.

Hair Play Dry Texture Spray

Wat belooft het?

Deze spray belooft geweldige textuur en luchtig volume, en is speciaal geschikt voor glad tot golvend haar. Het is een goed alternatief voor droogshampoo; het absorbeert vet bij de aanzet en is ideaal als basis voor “second-day”-stylen van het haar.

Hoe gebruik je het?

Je moet de spray can goed schudden voor gebruik. Om je look te finishen/textuur te geven: in de lengtes en punten sprayen. Om je kapsel op te frissen: spray direct op de aanzet.

Wat zit er in?

Belangrijke bestanddelen zijn

  • Natural derived Silica – absorbeert olie bij de aanzet, waardoor het haar verfrist en mooi gestyled wordt
  • VP/VA Copolymer – zorgt in combinatie met silica  voor getextureerde versteviging en luchtig volume
  • Peppermint – bekend als vrije radicalenvanger en antioxidant
  • Grape Seed Oil – bekend om zijn hoge gehalte vitamine E, werkt als een natuurlijke verzegeling om vocht in het haar te behouden

Ervaringen

Laat ik even beginnen met een bekentenis: ik heb slechte ervaringen met droogshampoo. Vaak moest ik daarna alsnog direct mijn haar wassen, het leek vetter of ongezonder dan daarvoor. Ik was daarom niet direct enthousiast om dit product te testen. Echter; dit is geen traditionele droogshampoo. Wanneer je van een afstandje op je aanzet sprayt, wordt je haar weer glanzend. Het product verzwaart niet, en je haar ziet er weer fris uit. Ik ben fan!

Ik heb de spray ook gebruikt als finisher, ook hierbij gaat je haar mooi glanzen en ziet er gezonder uit. Ook vind ik de geur prettig; net als bij de balm is het fris, licht zoet maar niet overheersend.

KMS

KMS is opgericht in 1976 in California, USA. KMS heeft een assortiment van 12 verschillende productlijnen die je in alle behoeften voorzien: Addpower, Addvolume, ColorVitality, Consciousstyle, Curlup, Hairplay, Hairstay, Headremedy, Moistrepair, Tamefrizz, Thermashapen en Stylecolor. Je kan je eigen keuze maken uit deze series om zo je persoonlijke haarroutine samen te stellen, die bestaat uit Start-Style-Finish.

Tot Slot

KMS hairspray en balm zijn gekregen, meningen zijn altijd de eigen. De producten zijn verkrijgbaar online en bij de kapper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *