Esse – Veganuary skincare routine

Esse – Veganuary skincare routine de perfecte start van dit nieuwe jaar. Esse heeft altijd een plaatsje in mijn hart. Dus toen dit persbericht kwam moest ik het wel met jullie delen. Want boven alles zijn dit prachtige producten en is het zonde om niet met jullie te delen. Lees er snel meer over

Veganuary

Veganuary werd in 2014 in de UK in het leven geroepen om mensen aan te moedigen vegan producten te gebruiken in de maand januari. Veganisme is een van de meest effectieve keuzes die je kunt maken om het lijden van dieren en je ecologische voetafdruk te verminderen. Het ethische merk Esse Skincare ondersteunt dit initiatief en laat je deze maand een aantal producten en routines uit de basislijn zien.

Reinigen met Esse Cream Cleanser 100ml (€34,-)

Bij Esse is het beschermen van je huidmicrobioom key. Alle reinigingsproducten zijn daarom ultramild, waardoor gunstige microben en talg niet van je huid worden gestript tijdens het reinigen. De Cream Cleanser voor alle huidtypen schuimt niet (belangrijk!) en verwijdert vuil en make-up effectief. De formule bindt zich aan onzuiverheden en vuil waardoor deze gemakkelijk kunnen worden afgespoeld. De Cleanser is verrijkt met jojoba- en marula-olie die de huid hydrateren tijdens het reinigen. TIP Gebruik lauwwarm water zodat de talg niet wordt weggespoeld. Talg is een belangrijke voedingsbron voor gunstige microben. Deze microben helpen je huid gezond te houden en herstellen de huidbarrière. TIP Reinig je huid ’s avonds voor je nachtverzorging en gebruik de volgende ochtend alleen lauwwarm water om je gezicht af te spoelen.

Esse Deep Moisturiser 50ml (€56,-)

Gebruik een Esse moisturiser die past bij je huidconditie en de weersomstandigheden. In de winter gebruik je vaak een rijkere moisturiser dan in de zomer. Voor de normale huid is de Deep Moisturiser een fijne crème die geen vet op de huid achterlaat, maar de droge plekjes goed verzorgt. Deep Moisturiser hydrateert en houdt de huid in evenwicht. Prebiotica en probiotische extracten voeden het microbioom en versterken de barrièrefunctie. TIP Doe een testje op www.esseskincare.nl om de moisturiser te vinden die bij jouw huid en wensen past. TIP Wil je je moisturiser verrijken, bijvoorbeeld voor je nachtverzorging of wanneer het vriest, voeg dan twee druppels Esse Protect Oil toe aan een likje crème.

Esse Cocoa Exfoliator 50ml (€37,-)

Voor een zachte en gladde huid gebruik je bij een normale en wat rijpere huid wekelijks de Esse Cocoa Exfoliator. De fijne cacaodeeltjes in de formule polijsten en verfijnen het huidoppervlak en verwijderen overtollige dode huidcellen. Wild geoogste oliën zorgen voor een gladde en gevoede huid. TIP Breng de exfoliator aan op een gereinigde huid en begin niet direct met scrubben maar laat de formule een paar minuten inwerken op de huid. Scrub daarna zachtjes en met ronddraaiende bewegingen. TIP Exfolieer niet alleen je gezicht maar ook je decolleté en gebruik de restjes voor de rug van je handen.

Esse Clay Mask 50ml (€42,-)

In onze samenleving ontkomen we niet aan luchtvervuiling die onze huid verontreinigt. Daarom is het belangrijk wekelijks een reinigend masker te gebruiken op een schone huid. Het Esse Clay Mask ontgift en reinigt de huid met zuiverende kaolien en bentoniet kleisoorten zonder deze uit te drogen. Toegevoegd olijfbladextract hydrateert de huid en werkt tevens als antioxidant. Laat het masker minimaal vijf minuten inwerken en spoel het daarna af met lauwwarm water. Het resultaat is een zachte, rozige huid die goed doorbloed is en die heerlijk aanvoelt. TIP Ontspan gedurende de inwerktijd van het masker. Ga op bed of op de bank liggen en leg koele kompressen op je ogen. Luister naar ontspannende muziek of doe een minimeditatie – online is er genoeg te vinden!

Tot slot

Deze routine is natuurlijk weer fantastisch en de cleanser heb ik al mogen uitproberen en deze is gewoonweg heel fijn. Van de creme heb ik een klein proefje gehad en ook deze is heel fijn. Kort samengevat ik wil weer alles uitproberen ;).
Esse Skincare is verkrijgbaar bij Esse Salons en hun webshops. Voor meer informatie klik je hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *