Heroes made in Asia – scoor de lekkerste streetfood

Heroes made in Asia – scoor de lekkerste streetfood. Sushi, kipsaté, loempia’s, pad thai… Nederlanders zijn dol op Aziatisch eten. Maar zuidoost Azië heeft nog veel meer lekkers te bieden. Tijdens het Aziatische (pop)cultuurevenenement Heroes Made in Asia maak je smullend een reis door dit mooie werelddeel en leer je van Japans-getrainde chefs hoe je op authentieke wijze overheerlijke gerechten maakt. Met keuze uit veertien verschillende cateraars is er genoeg om te proeven en ontdekken. Een perfect uitje, lees hier snel meer over

24 en 25 februari 2024

China, Indonesië, Japan, Thailand, Vietnam en Zuid-Korea staan bekend om hun heerlijke streetfood met een hoog comfort food gehalte. Op 24 en 25 februari kun je tijdens Heroes Made in Asia de lekkerste gerechten en snacks uitproberen. Koreaanse corndogs, bao buns, gyoza zijn slechts een kleine greep uit het aanbod dat je vindt op de Food Market van het event. Maak kennis met bijzondere gerechten als tteokbokki, taiyaki en mandu. Of eet je buik rond met klassiekers als loempia’s en saté. Voor de zoetekauw is er niet alleen geschaafd ijs en mochi, maar bijvoorbeeld ook mango sticky rice en bingsu.

Yes, chef!

Voor iedereen die zijn kennis bij wil schaven, zijn er leuke demonstraties in het Food Theater. De professionals van Osaka Ball en Imoto leren je alles over authentiek Japans en Chinees eten. Het Japanse team van Osaka Ball weet als geen ander hoe je de lekkerste takoyaki maakt. Naast een eigen kraam op de Food Market, waar zij ook gerechten zoals takoyaki en fried chicken serveren, geven de chefs ook demonstraties in het Food Theater. Ze demonstreren hoe je de allerlekkerste takoyaki, hartige deegballetjes gevuld met octopus, maakt.

Altijd al willen weten hoe je de mooiste nigiri of strakste sushirol maakt? Chef Lei Zhou van het Gorinchemse Fusion en Utrechtse Imoto laat je zien hoe je dat precies doet. Ook voor een dampende kom ramen ben je bij haar aan het juiste adres. Zhou leert je hoe je ervoor zorgt dat je noodles perfect gekookt zijn en welke ingrediënten jouw ramen naar een hoger niveau tillen. Daarnaast zal zij een authentiek Chinees Nieuwjaar gerecht bereiden voor alle bezoekers van het event.

Nog meer te zien

Iemand met enige interesse in Azië kan zijn hart ophalen tijdens Heroes Made in Asia. Dit tweedaagse evenement draait volledig om Aziatische (pop)cultuur. Naast een Food Market en Theater kunnen bezoekers shoppen bij de vele merchandise kraampjes, naar hartelust gamen, de beste cosplayers aanmoedigen tijdens de cosplay wedstrijden, of hun favoriete manga artiesten ontmoeten.

Tot slot

Kijk voor meer informatie over het volledige programma en entreetickets op de website van de organisatie: made-in-asia.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *