Alka – Basische Body Scrub

Alka – Basische Body Scrub vernieuwd. Nu ben ik wel echt een grote Alka fan te noemen. Hun deodorant is echt fantastisch. Dus was heel blij dat ik deze vernieuwde scrub mocht uitproberen. Lees snel wat er is veranderd en wat ik van deze scrub vind.

Vernieuwde huid

Het geheim van een volledig vernieuwde huid? Zout en olie. Alka® Scrub is een unieke combinatie van ongeraffineerd Himalayazout en natriumbicarbonaat om zure afvalstoffen te neutraliseren en vijf natuurlijke oliën om de huid te voeden, te verzachten en te herstellen. Zo’n basische scrubbeurt doet wonderen voor je vel. En dat voel je. Zijdezacht. Alka® heeft een hele lijn innovatieve beautyproducten – naast de scrub is er het basisch badzout, de basische crème en de basische deo die bij de felbegeerde Dutch Beauty Awards de eerste prijs in de wacht sleepte. Alka® Scrub kreeg onlangs een nieuwe verpakking, waardoor deze heerlijke zout-in-olie formule nu in een mooie, diepdonkerblauwe pot verkrijgbaar is. De inhoud blijft onveranderd: puur de beste ingrediënten.  

Diepwerkend effect

Scrubben met Alka® geeft niet alleen een weldadig gevoel, het heeft ook een diepwerkend effect. Het is de enige zout-en-olie formule met natriumbicarbonaat – ook wel bekend als zuiveringszout – en ongeraffineerd zout uit de Himalaya. Natriumbicarbonaat is een lichaamseigen stof die werkt als een zuurbuffer. Het roze zout uit de Himalaya bevat meer dan tachtig natuurlijke mineralen die tijdens het scrubben door de huid worden opgenomen. Ze dringen diep door in de cellen, houden daar de vochthuishouding op peil en stimuleren de celdeling. De DBA-juryleden roemden met name de natuurlijke ingrediënten die Alka® gebruikt – en dat geldt zeker ook voor de scrub. Met een basische pH-waarde van 7.6 is het geschikt voor het gehele lichaam en wordt de gezonde zuurgraad van de huid ondersteund.  

Schoonheidsmix

Alka Scrub is anders dan andere scrubs. De schoonheidsmix van vijf oliën en Vitamine E zorgt ervoor dat de huid opgelucht adem kan halen. Saffloerolie zit vol antioxidanten en werkt kalmerend en herstellend. Arganolie heeft een positief effect op diverse huidproblemen en helpt tegen striae. De huid wordt weer zacht, elastisch en gezond. Verzachtende amandelolie is sterk vochtinbrengend en geeft de huid een boost. Jojobaolie fungeert als een natuurlijke factor 4 zonbescherming, is voedend en rijk aan essentiële vetzuren. Wat dat betreft doet ook zonnebloemolie een flinke duit in het zakje. De absorptie van vetten in de huid wordt gestimuleerd, waardoor vochtverlies wordt voorkomen. Een rijke mix van olie in een basische scrub die de zuurgraad van de huid weer op peil brengt. En dat is wel zo mooi.

Natuurlijke energie

Verzuring is iets van elke dag en voor iedereen. Van vervuiling tot stress en van ongezond eten tot overmatige beweging – bijna alles wat we doen zorgt voor de afzetting van zure afvalstoffen in ons lichaam. Op zich geen probleem, we kunnen deze zuren in principe zelf afbreken, maar soms lukt dat niet volledig. Dan blijven er zuren achter die de pH-waarde van ons lichaam verstoren en problemen veroorzaken. Langzaamaan worden we zo steeds een beetje zuurder, met alle vervelende klachten van dien. Vermoeidheid, pijn, stijfheid, huidproblemen: allemaal tekenen van verzuring. Gelukkig kunnen we ons lichaam een handje helpen bij het herstellen van het evenwicht. Zo komt de pH-waarde weer in evenwicht en krijgt je lichaam haar natuurlijke energie terug.

Maar wat vind ik er nu van?

Ja natuurlijk heb ik je nu helemaal volgegooid met info over het product. Dat je denkt Jans nu weet ik het wel weer. Maar wat vind je ervan? Ik ben net zo’n fan van de scrub als van de deodorant. Ik vind het fijn dat hij nogal stevig scrubt en erna heerlijk zacht aanvoelt door de olie. De geur is lekker neutraal waardoor ik erna een lekker geurende bodylotion kan gebruiken. Zonder dat de geuren verkeerd met elkaar mengen. Het is een lekker grote pot en je hebt maar weinig nodig. Wat ik fijn vind is dat de pot onbreekbaar is en believe me, dat is getest. Ik heb helaas nogal eens dat het uit mn handen valt. Lomp to the max. Enfin ik vind het gewoon weer een fijn product welke je echt moet proberen. Even nog een feitje het heeft de beauty award gewonnen 2023 voor beste bodyproduct. Zeg genoeg lijkt me.Leuke is dat ik binnenkort hier een winactie mee heb op instagram. So stay tuned.

Body Brush

Natuurlijk wil je een nog betere scrub ervaring koop dan ook de body brush. Je kunt het los gebruiken met een olie of voor een diepere werking met de scrub. Het is naar finse gebruiken om zo’n brush te gebruiken. Het is vrij hard en ik vond het echt even wennen. Maar je huid voelt erna wel als een baby :). Het is van zeer stevig materiaal en de zachte noppen maken het toch wel aangenaam. Ik vind het in ieder geval fijn dat het niet al na een paar keer de haren loslaten.
Samen is het een ideaal pakket ook leuk om te geven voor Valentijnsdag!

Over AlkaVitae®

AlkaVitae® International BV is specialist in ontzuren. Met haar hoofdkantoor in Eindhoven legt het innovatieve bedrijf zich volledig toe op het ontwikkelen van producten die het lichaam ontzuren en het zo haar natuurlijke, basische gezondheid teruggeven. Momenteel bestaat het assortiment uit producten die helpen bij het herstellen van verzuring: Alka® Scrub, Alka® Bad, Alka® Crème, Alka® Deo, Alka® Druppels, Alka® Scrub, Alka® Tabs, Tabs Calcium en Tabs Magnesium, Alka® Thee en Alka® Greens. De beste aanpak is afhankelijk van de mate van verzuring en de klachten, advies is in te winnen bij vakdrogisten, gezondheidswinkels en reformwinkels of via de Alka® Coach. Zie ook alkavitae.com.   

Tot slot

Alka® Scrub en de andere producten uit de lichaamsverzorgingslijn van AlkaVitae® zijn verkrijgbaar bij vakdrogisten, gezondheidswinkels, reformwinkels en in de Alka® webwinkel. Een pot van 625 gram kost € 24,95. De scrub is vrij van dierlijke producten, aluminium, parabenen, conserveringsmiddelen, kleurstoffen, siliconen en minerale oliën.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *