Dr. Hauschka – limited edition van vier producten

Dr. Hauschka – limited edition van vier producten geïnspireerd op Afrika.. Het ziet er toch mega mooi uit. Ik ben een groot Dr. Hauschka fan dus dit moest ik wel met jullie delen. Lees er snel meer over.

Over Dr. Hauschka.

100% echte natuurzuivere cosmetica sinds 1967. Dr. Hauschka cosmetica bevat uitsluitend heilzame planten en natuurlijke stoffen. Alle formules ontstaan uit grondig wetenschappelijk onderzoek. Voor dit Duitse merk is natuurzuivere cosmetica geen excentrieke trend maar een traditie. De producten zijn gecertificeerd volgens de NATRUE – standaard en gaan vaak zelfs een stap verder. De ingrediënten (biologisch of zelfs Biologisch-dynamisch geteeld) komen uit de eigen tuinen, van wildpluk in de Schwäbische Alb, ecologische teeltprojecten over de hele wereld of van partners die even fair en duurzaam werken.  Al sinds de oprichting door Dr. Rudolf Hauschka kiest het merk zijn eigen pad. Met een unieke visie op huidverzorging, ritmische extractieprocedures en concessie-loze benadering is dat niet altijd de makkelijkste weg. Maar wel de meest authentieke. Al 55 jaar lang. 

Women’s gold

In 2001 initieerde Dr. Hauschka de internationale zoektocht naar organic, high quality shea butter. Deze zachte plantaardige boter die wordt gewonnen uit de noten en zaden van de shea boom is een zeer geliefd en veelzijdig ingrediënt in de huidverzorging. Vooral vanwege de vochtvasthoudende eigenschappen maar ook omdat het zeer huidvriendelijk is, zelfs voor de meest gevoelige huid.

20 jaar geleden vond het team van Dr. Hauschka geen shea butter die voldeed aan de strenge eisen van het merk, echter ontdekte het wel een vrouwen community in de Diarabakoko regio. Deze groep van inmiddels ruim 4.000 vrouwen verspreid over 21 dorpen, oogst de shea noten op traditionele wijze (met de hand) en verwerkt deze ook ter plaatse. Dit levert maximale opbrengst op voor de lokale bevolking. De hechte, betrouwbare samenwerking met Dr. Hauschka garandeert een stabiel inkomen zodat de kinderen naar school gaan en draagt bij aan betere hygiëne (drinkwater!) en gezondheidszorg.

African wax’ dessin

De limited editions zijn te herkennen aan de kleurrijke, vrolijke dessins in de stijl van de populaire African wax. Een liefdevolle ode aan de karakteristieke traditionele kleding van de vrouwen die de shea noten oogsten en verwerken in Burkina Faso.
Alle Dr. Hauschka producten bevatten 0% minerale oliën, siliconen, microplastics, PEGs en synthetische conserveermiddelen. De formules bestaan 100% uit natuurlijke ingrediënten – biologisch of zelfs Demeter (biologisch dynamisch) – en dragen het NATRUE label voor natuurlijke en biologische cosmetica.  

De ‘Good for the skin, good for the world’ collectie

Rose Day Cream Light €24 / 30 ml

Hydrateert, harmoniseert en verzacht. Beschermt en verzorgt de gevoelige, normale, droge en geïrriteerde huid. De heilzame plantenextracten van rozen, heemst en wondklaver versterken de huid en geven haar nieuwe energie.

Quince Day Cream €22 / 30 ml

Verfrist en beschermt. Voor de normale huid. Deze kweepeer crème verenigt kostbare oliën, wassen en extracten van heilzame planten in een evenwichtige formule. 

Rose Nurturing Body Cream €19 / 145 ml

Harmoniseert en beschermt. De geur van rozen met een zachte ondertoon van hout biedt een gevoel van warmte en geborgenheid. De romige, rijke formule stimuleert en versterkt de natuurlijke huid barrière. Shea butter (uit Burkina Faso) verzorgt de huid intensief. Voor een gladde, fluweelzachte huid.  

Lip Care Stick €8 / 4,9 gr  

Verzacht, hydrateert en beschermt. Zorgvuldig geselecteerde plantaardige wassen en kostbare plantaardige oliën waaronder shea butter, verzorgen en beschermen de lippen tegen invloeden van buitenaf.

Tot slot

Mijn favorieten zijn de kweepeer en de lipbalm. De lipbalm heb ik in deze versie nog niet mogen testen. Dus hier ben ik erg benieuwd naar. Verkrijgbaar bij Dr. Hauschka verkooppunten, bij Dr.Hauschka therapeuten en via drhauschka.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *